• DOLAR 32.433
  • EURO 34.484
  • ALTIN 2488.112
  • ...
Çin'i sarsan koronavirüs Avrupa'ya sıçradı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çin'in doğusundaki 11 milyon nüfuslu Vuhan (Wuhan) şehrinde görülerek en az 26 kişinin ölümüne yol açan koronavirüs (2019-nCoV) salgını ilk kez Avrupa'ya sıçradı.

Fransa Sağlık Bakanlığı, Çin dışarısında bazı bölgelerde de görülen ölümcül virüsün ülkede iki kişiye bulaştığını doğruladı. Fransa Sağlık Bakanı Agnes Buzyn, koronavirüsün bulaştığı iki kişinin Paris ve Bordeaux şehirlerinde yaşadığını açıkladı.

Buzyn, ilk vakanın Bordeaux'da peşembe günü tespit edildiğini, 48 yaşındaki hastanın Çin'in Vuhan bölgesinden yeni geldiğini söyledi. Sürekli öksüren ve ateşi olan hastanın acil şekilde karantinaya alındığı ve Bordeaux Üniversitesi Hastanesi'nde tek kişilik özel bir odada tutulduğu ifade edildi.

Paris'te görülen diğer vakanınsa cuma günü tespit edildiği, hastanın şeir merkezindeki Bichat semtinde karantinaya alındığı kaydedildi.

Kuluçka süresinin iki hafta olabileceği belirtilen koronavirüs salgını şimdiye kadar Çin dışında, ABD (22 eyalette), Fransa, Nepal, Japonya, Singapur, Suudi Arabistan ve Vietnam'da görüldü.

Koronavirüs sebebiyle Çin'de hayatını kaybedenlerin sayısı 26'ya yükseldi
Çin'de 12 Aralık'ta Hubey eyaletinin Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsle bağlantılı dünya genelindeki 902 vakanın 887'si bu ülkede tespit edildi. Çin'deki ölü sayısı ise 26'ya yükseldi.

Virüs hızla yayılıyor: Çin'de 830 kişiye bulaştı 177'si ağır
Ortaya çıktığı yerden dolayı "Vuhan virüsü" diye de adlandırılan yeni tip koronavirüs solunum, hapşırma ve öksürme durumlarında hava yoluyla bulaşıyor.

NCoV'in ilk belirtileri yüksek ateş, boğaz ağrısı, öksürük, nefes darlığı, solunumda zorluk ve ishal şeklinde ortaya çıkarken, ileri safhalarda zatürre ve böbrek yetmezliğine neden oluyor, nihayetinde ölümle sonuçlanabiliyor.

Yeni tip koronavirüs ilk olarak Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık'ta tespit edilmişti. Hızla yayılan virüsün şimdiye kadar Çİn'de 177’si ağır olmak üzere 830 kişide görüldüğü kaydedildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir