• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
“Yüzyılın İhaneti”nde yeni adım  ABD Provokasyon Hazırlığında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DIŞ HABERLER SERVİSİ

2017 yılında Müslümanların ilk kıblesinin de bulunduğu mübarek şehir Kudüs’ü Filistinlilerin uluslararası hukuktan doğan meşru haklarını hiçe sayarak işgal rejiminin başkenti ilan eden Trump, bir süre sonra kendi büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyarak bu kararını meşrulaştırma çabasına girdi. Terör rejimine desteğini her fırsatta dile getiren Trump şimdi de, salı gününe kadar ‘yüzyılın ihaneti’ planını açıklayacağını duyurdu. Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, işgal rejimi elebaşı Netanyahu ve Mavi-Beyaz İttifakı elebaşı Benny Gantz'ın ABD yönetimiyle "Yüzyılın ihaneti" planını görüşmek üzere 28 Ocak Salı günü Washington'da olacağı belirtildi. Trump’ın Orta Doğu’ya barış getireceğim iddiası ile yola çıkması bir yana, başkan olduğu günden bu yana yaptıklarıyla kan ve gözyaşı dışında bir şey getirmediği ve daha birçok yaralar açacağı tahmin ediliyor.

Florida'ya giderken uçakta basın mensuplarına gündeme ilişkin açıklamalar yapan Trump, "Yüzyılın anlaşması" olarak bilinen sözde Ortadoğu Barış Planı'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Netanyahu'nun salı günü yapacağı ziyarete atıf yapan Trump ilginç iddialarda bulundu. Trump, "Bu ziyaretten kısa bir süre önce bu planı açıklayacağız. Filistinlilerle de kısaca görüştüm. Fakat zaman içinde onlarla da konuşacağız. Anlaşmada Filistinlilere birçok teşvik sunuluyor. İlk başta olumsuz tepki vereceklerine eminim fakat bu anlaşma onlar için aslında çok olumlu." diye konuştu. Söz konusu anlaşmanın çok zor bir anlaşma olduğuna dikkat çeken Trump, "Anlaşmaları yapmayı severim. Bu da çok büyük ve gerçekten işe yarayacak bir anlaşma." ifadesini kullandı. Trump’ın anlaşmayı Salı gününe kadar açıklaması bekleniyor.

SİYONİST NETANYAHU 'YÜZYILIN İHANETİNİ' GÖRÜŞMEK İÇİN ABD'YE GİDİYOR

ABD Başkanı Yardımcısı Mike Pence, 5. Dünya Holokost Forumu'na katılmak için geldiği Batı Kudüs'teki ABD'nin işgal rejimindeki Büyükelçiliğinde, Binyamin Netanyahu ile görüştü. Görüşme öncesi yaptığı açıklamada Pence, "Donald Trump, bölgesel meseleler ve kutsal topraklardaki barış olasılığını görüşmek üzere Netanyahu'yu Beyaz Saray'a davet etmemi istedi" dedi. Netanyahu'nun kendisinden Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz'ı da Beyaz Saray'a davet etmesini istediğini belirten Pence, şöyle konuştu: "Benny Gantz'a da daveti ilettim o da gelecek hafta Beyaz Saray'da Trump ve Netanyahu katılmayı kabul etti." Beyaz Saray'dan da yapılan yazılı açıklamada, işgal rejimi lideri Netanyahu ve Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz'ın ABD yönetimiyle "Yüzyılın ihaneti" planını görüşmek üzere 28 Ocak Salı günü Washington'da olacakları teyid edildi.

TERÖRİST NETANYAHU’DAN İYİ DOST İTİRAFI

Terörist Netanyahu Trump'ın Kudüs'ü "İşgal rejiminin başkenti" olarak kabul ettiğini, işgal altındaki Suriye toprağı olan Golan Tepeleri'nin "İşgal rejimine ilhakını" tanıdığını hatırlatarak, ülkesinin ABD Başkanı'ndan "daha iyi bir dostu" olmadığını söyledi. İslam topraklarını parçalayıp yok etmek adına işgalcilere her türlü desteği sağlayan Trump'ın davetine de değinen işgalci Netanyahu, "Bu davetle Trump işgal rejimine barış ve güvenlik vermeyi amaçladığını düşünüyorum. Beyaz Saray'da böylesine bir arkadaşımız varken, ABD'nin böylesine desteği varken, işgal rejiminde barış ve güvenliğin elde edilmesi için bu tarihi seçeneği kaçırmamalıyız" dedi.

HAMAS VE FİLİSTİN YÖNETİMİNDEN TEPKİ

Filistin Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne yaptığı yazılı açıklamada, Yüzyılın Anlaşması'nın reddedilen bu şekliyle ilan edilmesi durumunda Filistin yönetiminin yasal hakların korunması için gerekli icraatları yerine getireceği tehdidinde bulundu. Açıklamada "Bir işgal yönetimi olarak israil'den kırmızı çizgileri aşması konusunda tüm sorumluluklarını almasını istiyoruz." ifadeleri yer aldı. Öte yandan Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS Sözcüsü Hazim Kasım yaptığı yazılı açıklamasında, söz konusu anlaşmaya ilişkin duyurunun ABD seçimleri öncesinde yapılacak olmasına dikkati çekti. "Bu Yüzyılın Anlaşması'nın geçirilmesine dair tüm çabalar, halkımızın dik duruşu ve direnişinin karşısında parçalanacaktır." ifadesini kullanan Kasım, Filistin halkının kendi geleceğini kendisinin belirleyeceğini vurguladı.

"YÜZYILIN İHANETİ" PLANI

ABD Başkanı Trump'ın terör rejimi-Filistin meselesine "çözüm bulmak" amacıyla hazırladığı öne sürülen planın detayları netleşmese de uluslararası basında, buna ilişkin bazı bilgiler yer alıyor. Haberlere göre, anlaşma, Kudüs'ün tamamının işgalcilere bırakılması ve Batı Yaka'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin büyük bölümünün varlığını sürdürmesi gibi Filistinlilerin aleyhine maddeler içeriyor. Planda, işgal rejiminin, topraklarından sürdüğü 6 milyona yakın Filistinli mültecinin dönüş hakkına ise değinilmediği dile getiriliyor. İşgalciler arasındaki bir yılı aşkın süredir devam eden koalisyon krizi nedeniyle söz konusu planın detayları henüz kamuoyuyla paylaşılmadı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir