• DOLAR 32.34
  • EURO 35.142
  • ALTIN 2241.09
  • ...
FETÖ bağlantısı nedeniyle kapatılan haber ajansının, sınavda sorulması tepki çekti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Anadolu Üniversitesi’nin 18-19 Ocak 2020 Güz Dönemi Sınavında, 2016 yılında kapatılan Cihan Haber Ajansının, cevap şıkları arasında yer almasını değerlendiren Tekdemir, FETÖ’nün yayın organı olarak faaliyet gösteren ajansın, sınavlarda metin bilgisi veya soru seçeneği olarak yer almasının önemli bir hata olduğuna dikkat çekti.

 

"Soru havuzları titizlikle oluşturulmalıdır"

Cihan Haber Ajansının kasıtlı olarak sınavda sorulması durumunda birtakım manipülasyonlar oluşturulabileceğine dikkat çeken Ramazan Tekdemir, "18-19 Ocak Güz Dönemi, Dönem Sonu İletişim Bölümü sınavında, A kitapçığı 15. Soruda 2016 yılında kapatılan Cihan Haber Ajansının, cevap şıkları arasında yer alması ve sınavda soru olarak gündem olması vahim bir hatadır. Aksini var sayarsak; bu durum bilinç altılar üzerinden birtakım manipülasyonlar inşa etme yönünden atılmış bir adım olur ki bu çok daha tehlikelidir. Buradan hareketle soru havuzlarının titizlikle oluşturulması, soruların her türlü şüpheden uzak ve özenli bir şekilde hazırlanması gerektiği hususu önem taşımaktadır. Bu tür menfi mesajlar içeren hadiselerin yaşanmaması gerekir." dedi.

Yetkililerin daha hassas olması gerektiğini belirten Tekdemir, "Menfi mesajlar içeren ve genel yarar ilkesi gözetilmeyen içeriklerin, sorularda metin bilgisi veya soru seçenekleri olarak yer almaması konusunda daha hassas olunması gerekmektedir. Bu konuda yetkililerin çok daha duyarlı olmaları ve konuya vakıf olarak gerekli tedbirleri almaları önem arz etmektedir." ifadelerini kullandı. (Cihat Altun/Bilal Kaymaz-İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir