• DOLAR 32.473
  • EURO 34.539
  • ALTIN 2475.239
  • ...
Siirt'te 105 bin TL değerinde gümrük kaçağı cep telefonu ele geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt İl Jandarma Komutanlığı, KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince Terör ve Organize Suç Örgütlerinin finans kaynaklarının kurutulması ve cep telefonu kaçakçılığının önlenmesine yönelik yapılan çalışmalar neticesinde, piyasa değeri 105 bin TL gümrük kaçağı cep telefonu ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, "Siirt ili Kurtalan ilçesinde ikamet eden (E.A.) ve (N.S.) isimli şahısların haksız kazanç elde etmek maksadıyla, Batman ilinden temin ettikleri kaçak cep telefonlarını Kurtalan ilçesine getirip işyerlerinde piyasaya sürdükleri bilgisi alınmıştır. Konu ile ilgili olarak Kurtalan Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verilerek, alınan adli Arama ve El Koyma Kararına istinaden, 23 Ocak 2020 günü şüpheliler (E.A.) ve (N.S.) isimli şahısların Kurtalan ilçe merkezinde bulunan iş yerlerinde yapılan eş zamanlı aramalar sonucu, piyasa değeri yaklaşık 105 bin TL. olan 34 adet kaçak cep telefonu ele geçirilmiştir." denildi.

Açıklamanın devamında, "Kurtalan Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda ele geçirilen kaçak cep telefonlarına 24 Ocak 2020'de el konulmuş ve şüpheliler hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında gerekli yasal işlem başlatılmıştır." ifadelerine yer verildi. (Murat Orhan-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir