• DOLAR 32.342
  • EURO 35.154
  • ALTIN 2309.541
  • ...
SON DAKİKA
Doğruhaber Avrupa`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSVİÇRE - Mehmet Göktaş, Mehmet Şenlik, Hasan Sabaz ve M. Ali Gönül`den müteşekkil Doğruhaber Gazetesi yazarları, Duisburg ve Mannheim Kitap Fuarı için geldikleri Almanya`da sevenleri ve okuyucuları tarafından ilgiyle karşılandılar.


Yazarların, kitap fuarının yanı sıra Avrupa`nın farklı ülkelerindeki sevenlerinin davetine icabet ederek birçok dernek ve vakfı da ziyaret edecekleri öğrenildi.


Bu kapsamda yapılan davete icabet gazete yazarları, dün İsviçre`nin Basel şehrindeki Said-i Nursi Camisini ziyaret etti. Yazarların ziyareti haber alan çok sayıda okurun da camiye akın ettileri görüldü. İsviçre`nin her tarafından gelen sevenleri dışında, yazarları dinlemek için Almanya, Fransa ve İtalya`dan da gelenlerin olduğu görüldü.


Yatsı Namazını müteakip başlayan sohbet programında ilk sözü alan Mehmet Göktaş Hoca, Avrupa`da yaşayan Müslümanlara, İslami tebliğin batıya yansıyan yüzü olduklarını belirterek, İslam için çok çalışmaları gerektiği temalı bir konuşma ve sunum yaptı.


Mehmet Şenlik Hoca ise, yaptığı konuşmasında Avrupalı Müslümanların yetenek ve maharetlerini İslam`ın hizmetine sunmalarından ötürü duyduğu memnuniyeti ifade etti.


Daha sonra Caminin kafeterya bölümünde devam eden sohbette ise Mehmet Göktaş Hoca, okurların her konuda sordukları soruları cevapladı. Özellikle Kutlu Doğum organizasyonları ve Hüda Par ile ilgili soruları cevaplayan Mehmet Göktaş hocanın, yaşına rağmen sergilediği dinamiklik okurları tarafından takdirle karşılandı.


Yazarların yaptıkları ziyaretten memnun kalan sevenleri ise, sık sık ve daha uzun süreli ziyaretlerde bulunmalarını istedi.


Yazarlar ise kendilerine yapılan davetlere icabet ederek Avrupa`nın birçok şehrini ziyaret edeceklerini belirttiler. (Hayati Demir - İLKHA)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir