• DOLAR 32.597
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2505.229
  • ...
961 yerleşim birimi ulaşıma kapandı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Akşam saatlerinden itibaren Doğu Anadolu Bölgesi yoğun kar yağışının etkisine girdi. Etkili olan kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkiledi.

Araçlar, zorlukla ilerlerken, birçok araç yollarda mahsur kaldı. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Bitlis, Van ve Hakkari'de 961 yerleşim birimi ulaşıma kapandı.

Bitlis

Bitlis'te 257 köy yolu ulaşıma kapandı. Özellikle Rahva bölgesinde etkili olan fırtına hayattı durma noktasına getirirken, araçların zorlukla ilerleyebildiği görüldü.

Sabahın erken saatlerinde işe gidecek vatandaşlar, bir yandan kar altında kalan araçlarını çıkarmaya çalışırken, bir yandan da buz pistlerine dönen yollarda kaymamak için araçlarına zincir takmaya çalıştı. Havanın buz tuttuğu Bitlis'te karla mücadele çalışması sürüyor.

Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, bütün ekiplerle birlikte karla mücadele çalışmasının aksamadan devam ettiğini söyledi. Belediye ekipleri ise, kent merkezindeki ana ve ara arterlerdeki yolların açılması için çalışma başlattı.

Van

Van'ın ilçelerinden Başkale'de 35, Çatak'ta 115, Gürpınar'da 25, Bahçesaray'da 68, Çaldıran'da 30, Edremit'te 27, İpekyolu'nda 62, Özalp'te 52, Muradiye'de 67, Saray'da 16 ve Tuşba ilçesinde 82 olmak üzere toplam 579 yerleşim birimi ulaşıma kapandı.

Kapanan yolların yeniden ulaşıma açılması için başlatılan karla mücadele çalışmasının aralıksız devam ettiği bildirildi.

Hakkâri

Hakkâri İl Özel İdaresi'nde yapılan açıklamada, 28'i köy ve 97'si mezra olmak üzere 125 yerleşim biriminin ulaşıma kapandığını, kapanan yolların açılması için ekiplerin çalıştığını belirtildi.

Öte yandan meteorolojiden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı, Van ilinin güneyinde ve Hakkâri çevresinde yer yer yoğun kar yağışlı geçeceği, Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis beklenildiği, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı öğrenildi. (Şükrü Tontaş -İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir