• DOLAR 32.342
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2239.109
  • ...
Mardin’deki STK’lardan işgal çetesine tepki!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’de sivil toplum kuruluşları, Mescid-i Aksa İmam Hatibi ve Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanı Şeyh İkrime Sabri'ye Mescid-i Aksa'dan bir hafta uzaklaştırma cezası veren siyonist işgal rejimini protesto etmek için Şakir Nuhoğlu Camisi'nde sabah namazında bir araya geldi.

Sabah namazı sonrası açıklama yapan Genç İHH Mardin Temsilcisi Hamdullah Aşar, işgalci ABD’nin elçiliğini Kudüs’e taşımasından bu yana siyonist işgal rejiminin Mescid-i Aksâ ve Kudüs halkı üzerindeki hukuksuz hareketlerini artırarak devam ettirdiğini söyledi.

Aşar, “Mescid-i Aksâ’da 50 yıldır hutbe veren ve Kudüs halkının gönlünde büyük yeri bulunan Şeyh İkrime Sabri aleyhine alınan bu karar üzerine Kudüs halkı ayaklanarak Rahmet Mescidinde toplanmaya başladı. Son iki günde bu toplanma çağrısına uyan herkese karşı orantısız güç uygulayan siyonist işgal güçleri, kadınlar başta olmak üzere birçok Müslümanı gözaltına altı. Özellikle kadınlara uygulanan şiddetin dayanılmaz boyutlara gelmesi üzerine Kudüs halkı bu Cuma’yı Umut Cuma’sı olarak ilan ettiler. Siyonist İsrail’in, Rahmet Kapısı yasağına karşı seslerini yükseltecek olan Kudüs halkı tüm dünya Müslümanlarının Kudüs’ten yükselecek sese karşılık vermelerini bekliyor.” dedi.

Şeyh İkrime Sabri’nin Mescid-i Aksâ’dan uzaklaştırılmasının kabul edilmez olduğunu belirten Aşar, son olarak şunları söyledi:

“Şeyh İkrime Sabri gibi ömrünü Mescid-i Aksâ’ya adamış birinin Mescid-i Aksâ’dan uzaklaştırılması tüm Müslümanların Mescid-i Aksâ’ya girmesinin yasaklanması ile aynı anlama geldiğini anlamalı ve bunun kabul edilemez bir şey olduğunu haykırmalıyız. Bütün sivil toplum kuruluşları olarak toplumun her kesimine meselenin önemini anlatmalı ve insanları bu konuda bilinçlendirmeliyiz.”

Yapılan açıklama ve dua ardından kalabalık sesiz bir şekilde dağıldılar. (M. Salih Keskin – İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir