• DOLAR 32.507
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2490.058
  • ...
SON DAKİKA
Boya fabrikasında yangın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İzmir`in Kemalpaşa ilçesinde, bir boya fabrikasında henüz belirlenemeyen bir sebepten yangın çıktı. Söndürme çalışmaları sırasında bir itfaiye eri hafif şekilde yaralandı. Yangın, yanıcı maddelerin bulunduğu depo bölümüne sıçramadan kontrol altına alındı. 

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi`nde (KOSBİ) yer alan bir boya fabrikasındaki alevleri gören başka bir fabrikanın güvenlik görevlileri, durumu itfaiyeye bildirildi. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın, fabrikada yanıcı maddeler olması nedeniyle kontrol altına alınamadı. Yangına, İzmir Büyükşehir Belediyesi`nden çağırılan yaklaşık 40 itfaiye ekibi müdahale etti. Polis ekipleri fabrika çevresinde güvenlik önlemi alarak patlamalara karşı vatandaşları uzaklaştırdı. Yaralanan bir itfaiye eri, sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından ambulansla Kemalpaşa Devlet Hastanesi`ne kaldırıldı. Üretim bölümünde çıktığı tahmin edilen ve zaman zaman patlamaların yaşandığı yangına itfaiye ekipleri, fabrika dışından köpükle müdahale etti. Çevrede bulunan su tankerleri ve Orman Bölge Müdürlüğüne ait arozözlerin de kullanıldığı söndürme çalışmaları, hummalı bir çalışma ile tamamlandı. Yangının başladığı sırada fabrikada herhangi bir kimsenin olmadığı öğrenilirken söndürme çalışmaları yaklaşık 3 saat sürdü. Yangının üretim kısmına sıçramadan söndürüldüğü ve soğutma çalışmalarının devam ettiği bildirildi. 

KOSBİ Müdürü Mümin Tunalı, alevlerin tiner depolarına sıçramamasının büyük şans olduğunu, yangının çevredeki tesislere yayılmadan kontrol edilmiş olmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir