• DOLAR 32.331
  • EURO 35.068
  • ALTIN 2296.439
  • ...
Çin'de 18 milyon kişi karantina altına alındı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu’nun açıklamasına göre, Tibet Özerk Bölgesi ve Çinghay eyaleti dışında ülkedeki bütün, özerk bölge, özel idari bölge ve eyalete yayılan koronavirüsten etkilenenlerin sayısı, 177’sinin durumu ağır olmak üzere 830’a yükseldi.

Salgından etkilenen kişilerle temasa geçen kişilerden müşahade altına alınanların sayısı 8 bin 420’ye çıkarken, virüs taşıma durumları şüpheli olan kişilerin sayısı ise 1072 olarak açıklandı.

Salgın vakası sayısında Hubey eyaleti 444 kişiyle başı çekerken, bunu 32 vaka ile Guangdong, 27 Vaka ile Cıciang eyaletleri takip ediyor. Enfekte sayısı başkent Pekin’de 26, Şanghay’da ise 20 oldu.

Yetkililer cumartesi günü başlayacak Çin Yeni Yılı nedeniyle milyonlarca Çinli’nin yurtiçinde ve yurtdışına seyahat edeceğini belirtiyor ve bunun da virüsün daha hızlı yayılmasına neden olabileceği endişesini dile getiriyor.

11 milyon nüfuslu Wuhan’da toplu taşıma neredeyse tamamen durma noktasına geldi. Halka şehri terk etmemeleri söylendi. Bundan birkaç saat sonra 7 milyon nüfuslu komşu Huanggang kentinde de benzer bir uygulama başlatıldı.

Wuhan’da tüm toplu taşıma son verildi ve şehir dışına uçuşlar askıya alındı. Kent sakinleri hastanelere, marketlere ve benzin istasyonlarına akın ediyor. Kente uygulanan karantina önlemlerinin ne zamana kadar süreceği belirsizliğini koruyor.

Çin Maliye Bakanlığı, Vuhan’daki salgınla mücadele için 1 milyar yuan (144 milyon dolar) tahsis etti. Virüs tespit edilen hastalar özel kabinlerle hastanelere naklediliyor. Hastanelerin dışına kurulan özel çadırlarda hastalar karantinaya alınıyor. Wuhan'da virüs kapan hastaları tedavi etmek için özel bir hastane de kurulacak.

Şu ana kadar virüse karşı kullanılabilecek herhangi bir aşı yok. Dünya genelinde pek çok havalimanında Çin'den gelen yolculara yönelik virüs taramalarının sıklığı artırıldı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir