• DOLAR 32.323
  • EURO 35.144
  • ALTIN 2294.34
  • ...
Korona virüsü nasıl ortaya çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çin'de koronavirüsü ile mücadele etmeye çalışıyor. Virüsün ortaya çıktığı Vuhan kentindeki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı'nda satılan ürünler ile virüs arasında bir bağlantı olabileceği düşünülüyor.

Korona virüsünün nedeni Çin halkının beslenme kültürü mü yoksa bu hastalık labaratuvar ortamında mı üretildi bilinmiyor.

Her ne kadar Korona virüsün yarasa çorbasından insanlara geçtiği iddiaları konuşulsa da Çinliler ilk kez yarasa çorbası içmiyor.

Hastalığın çıktığı pazarda yarasa, yılan, koala, yavru kurt, timsah, tilki, tavuskuşu gibi hayvanların etlerinin satılması Türkiye kamuoyunda sanki hastalık bu etlerden dolayı ortaya çıkmış gibi bir algı oluştursa da virüsün nereden neş’et ettiğine dair herhangi bir delil yok!

Ortada herhangi bir delilin olmayışı da beraberinde çeşitli şüphelerin gündeme gelmesine neden oluyor.

Şüphelerden biri bu virüsün laboratuvar ortamında oluşturulduğu düşüncesi…

İlk şüpheli olarak akıllara ABD ve Küreselciler geliyor.

SARS, H1N1 ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi gibi bir çok hastalığın biyolojik savaş kapsamında laboratuvarlarda üretildiği gerçeği dikkate alınırsa Korona virüsün üretilmiş olabilme ihtimali daha anlaşılır oluyor.

Keza Corona virüs ile SARS ve MERS virüslerinin belirtileri o kadar benzeşiyor ki!

Küreselcilerin insanlık nüfusunu azaltmak hep iddia edilegelmiştir. Nüfus azaltma yöntemlerinin bir kısmı (algı operasyonları) denendi kısmı bir başarı elde edildi.

İkinci aşamada eşcinsellik propagandası ile insanlık hedef alındı ve bu alanda da nispeten yol alındı.

Üçüncü yöntemin biyolojik silahlar olduğu hep iddia edilegelmişti.

Terör Uzmanı ve Emekli İstihbarat Albay Coşkun Başbuğ bu virüsün Amerika bağlantılı bir biyolojik savaş olduğunu düşündüğünü söylüyor.

Güvenlik ve Strateji Uzmanı Erhan Çalışkan da yaklaşık aynı şeyleri düşünüyor.

Çalışkan; “Çin, ABD'nin tahtını sallayan ülke. Bu nedenle ABD, Çin'de aniden ortaya çıkan bu virüsten sorumlu olabilir. ABD'nin, Çin'i durdurmak için sadece ekonomik değil biyolojik savaşı da kullandığını düşünüyorum. Çünkü bu virüs normal bir virüs olamaz" diyor.

Bu konu ile ilgili sadece güvenlik uzmanları konuşmuyor. Evrimcilerin de bu virüs ile ilgili söyledikleri var.

Evrimcilere göre bu virüs Hayvanlar Aleminde yaygın olarak görülüyor ve türler arası etkileşim yaşadıktan sonra insana bulaştı.

Virüsün ana kaynağı olarak çok-bantlı bungarus ("Bungarus multicinctus") olarak bilinen, fotoğrafta gördüğünüz türü gösteriyorlar.

Fakat bunu söyledikten sonra klasik ifadelerini de kullanıyorlar.

“Ancak hastalığın kaynağı olabilecek diğer adaylar arasında yarasalar ve rakunlar da bulunuyor; dolayısıyla şu anda kesin kaynağı söylemek mümkün değil. Hatta hayvan kaynaklı olmama ihtimali de bulunuyor”

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir