• DOLAR 32.314
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2279.904
  • ...
Vuhan-İstanbul seferleri durduruldu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Çin'de görülen 'koronavirüs' dolayısıyla bakanlık bünyesindeki bilim kurulunun dün toplandığı anımsatılarak Toplantıda, Çin'den gelen tüm uçuşlar için bulaşıcı hastalık kontrolü önlemlerinin alınması, yolcu iletişim bilgi formlarının doldurulması ve yer personelinin bilgilendirilmesi yönünde karar alındığı ifade edildi.

Açıklamada, "Çin hükümetinin bölgeyi karantina altına almasının ardından, Çin'e ait bir hava yolu firması tarafından haftada üç gün düzenlenen Vuhan-İstanbul seferleri durdurulmuştur. Dünya Sağlık Örgütü tarafından bu konuda henüz bir uyarı yapılmamış olmasına rağmen, Bakanlığımız tarafından Çin'den gelen tüm uçaklardaki yolcuların uçaktan inişte termal kameralarla taranması kararı alınmıştır. Havalimanlarında karantina odalarımız hazır olup sağlık ekiplerimiz 7/24 usulüne göre kesintisiz çalışmaktadır." denildi.

Virüs nedeniyle yüzlerce insan hasta olurken, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 17'ye ulaşmış durumda.

Vuhan kentinden ülkedeki diğer şehirlere yayılan virüsün, şu ana kadar Güney Kore, Japonya, Tayland, Avustralya ve ABD'de tespit edildiği belirtildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir