• DOLAR 32.597
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2506.767
  • ...
Diyarbakır'da PKK operasyonunda 2 ton 379 kilo esrar ele geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Valilikten yapılan açıklamada, Lice ve Hani ilçelerinde dağlık ve kırsal alanda 20 Ocak'ta başlatılan operasyonun sona erdiği belirtildi.

Operasyonlarda, PKK'nin ait kullandığı 3 kış sığınağı, 3 gözetleme mevzisi, malzeme veya uyuşturucu saklamak amacıyla toprak altında saç metalden yapılmış sığınak şeklinde deponun kullanılamaz hale getirildiği ifade edildi.

Açıklamada, "Sığınaklar, ağaçlık, kayalık, taşlık alan ve toprağa gömülü jelikan bidonlar içerisinde; bir adet 500 litrelik su deposu, El Yapımı Patlayıcı düzeneğinde kullanılmak üzere; 4 adet büyük tüp, 5 adet küçük tüp, bir adet 12’li pil bloğu, bir adet 8’li pil bloğu, 3 adet akü, 26 adet pil ile 4 adet kütüklük, 4 adet terörist kıyafeti, 247 adet muhtelif konserve, çok sayıda yaşam, giyim, tıbbi malzeme ve örgütsel döküman ele geçirilmiş, ele geçen delil niteliğine haiz olan malzemelere el konulmuş, diğer malzemeler yerinde imha edilmiştir." denildi.

Açıklamanın devamında, arazi çalılar ve kayalıklar arasına gizlenmiş ve üzeri kuru ot ve branda ile kapatılmış jelikan bidonlar içerisinde 2 ton 379 kilogram esrar maddesinin muhafaza altına alındığı kaydedildi.  (Gıyasettin Tetik-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir