• DOLAR 32.49
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2480.269
  • ...
STK`lar: `İnternet Kafeler Ya Denetlensin Ya da Kapatılsın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`da Eğitim alanında yaptıkları çalışmalarla isimlerinden söz ettiren, Van İkra Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İkra-Der) ile Van İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (VİM-Der), internet kafelerin öğrenciler üzerindeki olumsuz etkilerini dile getirerek, yetkililerin bu tür yerlere ya çare bulmalarını ya da kapatmalarını istedi.
 
"Bu Kafelerin Aile ve Çocuklar Üzerinde Olumsuz Etkileri Vardır"
İnternet kafelerin çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerinin kötü bir boyuta ulaştığını aktaran VİM- Der Başkanı M. Emin Akan, "İnternet kafe ortamlarının çocukların ahlaki yönde büyüklerine karşı saygıları yönünde çok olumsuz etkileri vardır. Yani bu kafelerin mevcut durumu ve gidişatı iyi değildir. Bunun mutlaka denetim altına alınması lazım. Ayrıca bu işin farklı bir boyutu da; bakıyoruz hemen hemen bütün evlerde internet vardır. Bunların aile ve çocuklar üzerinde olumsuz etkileri vardır." dedi.
 
"İnternet Kafeler Çocukları Ahlaksızlaştırılıyor"
İnternet kafelerin son zamanlarda mahalle aralarına kadar yayıldığını anlatan Akan, "Kimi mahallelerde 2 ila 3 tane kafe açılmış, gece yarılarına kadar burada oyunlar oynanmakta ve çocuklarla doludur. Buralara giden çocukların önüne ister istemez kötü siteler çıkar. Çocuk bunlara bulaştı mı gittikçe ahlaksızlaşır. Bu tür yerlerin mutlaka kontrol altına alınması gerekir. Buna da ailelerin destek olmaları ve çocuklarını kontrol altında tutmaları lazım." şeklinde konuştu.
 
Eskiden çocukların kahvehanelere bile alınmadığını hatırlatan Akan, o dönemlerde kahvehanelere bile 18 yaşından küçük çocukların alınmadığını söyledi.
 
"Çocuklarımıza Sahip Çıkalım"
Son olarak ailelere ve yetkililere Seslenen VİM-Der Başkanı Akan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu tür zararlı yerlerin kontrol altına alınmasını istiyoruz. Buralarda meşru olmayan şeyler yapılıyor. Çocuklar burada ahlaksızlaştırıyor. Bu nedenle bunların tamamen kapatılması gerekir. Açık olan yerlerin de insanlara fayda verecek düzeye getirmesini istiyoruz. Ailelerimize de tavsiyemiz çocuklarına mutlaka sahip çıkmalarıdır.
 
"Çocukların Buralara Girmesi Kafe Esnafının Zafiyetidir"
Daha Sonra konuşan Van İkra- Der Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Türk ise öğrenceleri etkileyen iç ve dış etkenler olduğunu ve dış etkenlerin başında İnternet kafelerin geldiğini belirterek, "Çocuklarımız ve gençlerimizin çoğu zamanını İnternet kafelerde geçirmektedir. Bunlar yeri geldiğinde eğitime destek amacıyla kullanıldığında belki faydalı olabilir. Ama öğrenciler nefsanî duygularıyla hareket ettiklerinden dolayı internet kafelerde yasak sitelere girmekte bu da kafe sahiplerinin zaafları ya da göz yummalarıyla oluyor. Dolayısıyla eğitim noktasında kısmi faydaları olan internet kafeler, kontrolsüz kullanıldığında ise eğitimi sekteye uğratabilecek bir konumdadır." dedi.
 
"Hepiniz Çobansınız ve Hepiniz Emirleriniz Altındakilerden Mesulsünüz"
Çocukların ilk eğitimlerinin alındığı yerlerin aile kurumu olduğunu söyleyen Türk, sözlerini şu şekilde sürdürdü. "Toplumun başladığı ve ahlakın yerleştiği ilk yer aile kurumudur. Dolayısıyla ailelerin çocuklarını yetiştirmeleri ve onlara sahip çıkması lazım Allah Resulü(as) `Doğan her çocuğun İslam fıtratı üzerine olduğu` ve yine Resulullah(as) hepiniz çobansınız ve hepiniz emirleriniz altındakilerden mesulsünüz` hadisleriyle ailelerimizi uyarmaktadır nasıl ki evlerde onlara sahip çıkılıyorsa evin dışında da bunlara sahip çıkmaları gerekir."
 
Türk Ayrıca 18 yaş altı gençlerin ve çocukların internet kafelere alınmaması gerektiğini ve bu konuda sadece tek sorumluların yetkililer olmadığını özellikle İslami STK`ların da bu gençlerden ve çocuklardan sorumlu olduğunu hatırlattı. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir