• DOLAR 32.561
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2427.156
  • ...
Ağızlarını Bantlayarak Protesto Ettiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KOCAELİ - Kocaeli Üniversitesinde okuyan öğrenciler, geçen sene Roboski`de 34 sivilin öldürülmesi olayını ağızlarını siyah bantla kapatarak protesto ettiler.
 
Kocaeli Üniversitesi Umuttepe kampusunda toplanan yaklaşık 200 öğrenci Roboski`de yaşanan katliamı ağızlarını bantlayarak protesto etti. Bazı öğrenciler ise yere serdikleri battaniyelere uzanarak Roboski katliamından sonra battaniyelere sarılan cesetlere atıfta bulundular.

Göğüslerine katliamda hayatını kaybedenlerin isimlerinin yazıldığı kağıtları yapıştıran öğrenciler Türkçe ve Kürtçe ağıtlar okudular.

Eylemden sonra öğrenciler tarafından okunan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Hayatlarını idame ettirmek için kendilerine sınır ticaretinden başka hiçbir yol bırakılmamış insanlar bir gece ansızın yıllardır bölgedeki askeri birliklerin bilgisi dahilinde giriş-çıkış yaptıkları sınırın Irak tarafında sınır ötesi bir operasyonla, Savaş uçakları tarafından 19`u çocuk 34 kişi bombardıman ile katledildi.

Katliam sonrası hükümet kanadından gelen açıklamalar Roboskili ailelerin acılarını daha da katmerleştirdi. Başbakanın tazminatsa tazminat daha ne isteniyor açıklaması, İçişler Bakanının katledilenleri figüran benzetmesi, devlet aklının nerede olduğunu bir kez daha göstermiştir. Roboskililer kendi evlatlarının katiliymiş gibi, adalet taleplerini her yükselttiklerinde yeni baskılar uygulanmakta ve talepler yok edilmeye çalışılmaktadır.
 
Roboski katliamın faillerinin ortaya çıkarılması ve gerekenlerin yapılması yerine, aslında 23bin TL idi; ancak biz 100 bin TL verdik, oranın adı Uludere bu olay diğer tüm aydınlatılamayan olaylar ve katliamlar gibi, tarihin tozlu sayfalarına kaldırılmak istenmekte. Kürt halkının paramparça edilmiş vicdanını, her an kullanılan ancak asılsız olan "kardeşlik" söylemini yerle yeksan etmiştir.
 
Bizler savaş değil, Kürt halkını haklı taleplerinin karşılandığı barış ve çözüm sürecinin tesis edilmesini istiyoruz. Katır Sırtında Taşınan ölüler/ Unutursak Kalbimiz Kurusun" dedi.
 
Yapılan açıklamadan sonra grup sessizce dağıldı.
(Medeni Topaloğlu-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir