• DOLAR 32.576
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.726
  • ...
Lübnan'da  yeni hükümet öfkeyle karşılandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DPA’nın aktardığına göre Lübnan Başbakanı Hasan Diab’ın yeni hükümet kurulduğunu açıklamasından birkaç saat sonra protestocular ile parlamentoya giden Necme Meydanı’na girişleri kapatan güvenlik güçleri arasında çatışma yaşandı.

Protestocular güvenlik güçlerine taş fırlatırken, güvenlik güçleri de protestoculara göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su ile müdahale etti. Yaşanan çatışmada çok sayıda kişi yaralandı.

Protestocular hükümetin bağımsız olmasını istiyor
Lübnan’daki protestolar nedeniyle 29 Ekim’de istifa eden hükümetin yerine İran destekli Hizbullah ve siyasi müttefiklerinin desteğiyle öne çıkan Hasan Diab başbakanlığında yeni hükümet kuruldu.

Yeni hükümetin bağımsız olmadığını ifade eden protestocular, başlattıkları devrimden 100 gün sonra taleplerinin göz ardı edilmesini kabul etmediklerini vurguladı.

Yeni hükümeti reddeden protestocular, bunların siyasi otoriteye bağlı bakanlardan oluştuğunu belirterek, bu hükümetin uzmanlardan oluşmadığını ve 17 Ekim'den bu yana sokakta olan protestocuların taleplerinin karşılamadığını dile getirdi.

Protestocular, teknokrat hükümetinin kurulmasını, erken parlamento seçimlerinin yapılmasını, seçmen yaşının 21’den 18’e düşürülmesini, yağmalanan fonların geri iade edilmesini, yolsuzluğa bulaşanların hesap vermesini ve ekonomik koşulların iyileştirilmesini talep ediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir