• DOLAR 32.314
  • EURO 35.074
  • ALTIN 2277.446
  • ...
SON DAKİKA
İlkokul öğrencilerinden yoksul öğrencilere giyim ve kitap yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Merkez Fatih İlkokulu öğrencileri, "Bir Kıyafet, Bir Kitap" projesi kapsamında Sason ve Kozluk ilçesine bağlı bazı dağ köylerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda okulun yardıma muhtaç öğrencilerine giyim ve kitap yardımı gerçekleştirdi.

"Bir Kıyafet, Bir Kitap" projesi çerçevesinde okul öğrencileri, sömestr tatili öncesinde yaklaşık bin öğrenciye yetecek giyim ve kitap yardımı topladı.

Okul Rehberlik Servisi öğretmenlerinin gözetiminde kız ve erkek öğrenciler için yaş kategorisine göre ayrıştırılan ve torbalara konulan giyim yardımları, tatil öncesinde tespit edilen ilçe ve merkez köylerinin yoksul öğrencilerine ulaştırıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Fatih İlkokulu Müdürü İlhami Özlük, "Bir kıyafet, bir kitap projemize, sınıf temsilcisi öğrencilerimizin organizasyonuna velilerimiz çok büyük ilgi gösterdi. Kaban, mont, gömlek, pantolon, ayakkabı gibi iyi bir yardım desteği sağladılar. Sason ilçemizin dağ köyleri Kaşyayla ve Dikbayır ile Kozluk ilçemize bağlı Yanıkkaya, merkez köyümüz Kösetarla ile merkez Batman İlkokulu'nun öğrencilerine giyim ve kitap yardımlarını teslim ettik." dedi.

Suriyeli öğrencilere de giyim yardımı yaptıklarını belirten Özlük, "Yaklaşık bin öğrenciyi sevindirmenin mutluluğunu yaşadık. Ayrıca yetişkinlere yönelik de giyim yardımlarımız oldu. Yaklaşık 100 Suriyeli öğrenciye de yardımları ulaştırdık. Başta yardımlaşma ve dayanışma amaçlı çalışmamıza katkı sunan tüm velilerimize, emeği geçen idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir