• DOLAR 32.587
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2438.507
  • ...
`Roboski Bölgemizde İşlenen Katliamlardan Bir Tanesidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Hz Ömer Camii avlusunda Cuma namazı sonrası düzenlenen basın açıklamasını Van Köyleri ile Dayanışma Derneği adına yönetim kurulu başkanı Fevzi Doğan okudu. Şırnak`ın Uludere ilçesine bağlı Roboski`de (Ortasu) TSK`ya ait savaş uçakları tarafından 34 mazlum mustazaf insanın katledildiğini hatırlatan Doğan, bu katliamın tarihe kara bir leke olarak geçtiğini kaydetti.
 
"Bir Yıl Dolmasına Rağmen Hiçbir Somut Adım Atılmamıştır"
Van Köyleri ile Dayanışma Derneği olarak bu katliamı ve vahşeti kınadıklarını söyleyen Doğan, "Bu katliam yıllardır bölgemizde işlenen katliamlardan bir tanesidir. Bölge halkı daha önce de Zilan, Dersim, Özalp ve daha birçok katlama maruz bırakılmıştı. Halkımız devlet eliyle yapılan bu katliamların hesabının verilmesini beklerken Roboski`de yeni bir katliam daha yaşamıştır. Devletin geçmişte işlediği ve örtbas etmeye çalıştığı bu katliamların Roboski katliamı ile birlikte artık örtbas edilemeyeceği ve er geç hesabının verilmesi gerektiği bir kez daha anlaşılmıştır. Roboski`de katledilen insanların tek suçu çok zor bir coğrafyada ihtiyaçlarını temin etmekti. Bir yıl dolmasına rağmen hiçbir somut adım atılmamıştır. Katliamın sorumluları ortaya çıkarılamamıştır. Belki de eli kanlı katiller sivil ya da askeri konumlarda görevlerini sürdürmektedirler. Hükümet katledilen insanların ailelerinden özür dilemeyi bile çok görmüştür. Bu durum katliamdan daha acıdır. Bu insanların devletten beklentileri para değil bir özür dileme ve katillerin ortaya çıkarılmasıdır. Ergenekon ve benzeri oluşumları deşifre eden hükümet, Roboski katliamının faillerini de açıklamalıdır" dedi.
 
"Bu Katliamlardan Ancak İslam`ın Yeryüzüne Hâkim Olması İle Kurtulabiliriz"
Dünyanın her yerinde mazlum İslam ümmetinin Roboski benzeri binlerce katliama maruz kaldığını söyleyen Doğan, akan kanın ancak İslam`ın hakim olması durumunda sona ereceğini söyledi. Doğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Beşeri ideolojilerin sahip olduğu zihniyet insanlığa acı ve gözyaşından başka hiçbir şey vermemiş ve vermeyecektir. Onların insanlığa verdikleri tek şey katliam, işkence ve sürgündür. İnsanlığın yaşadığı sorunların temel kaynağı da bu zihniyettir. Yüz yıllardır hâkimiyetini sürdüren beşeri ideolojiler insanlığın yaşadığı sorunlara hiçbir zaman adaleti ve hakkaniyeti esas alan bir çözüm sunamamış huzur ve güveni temin edememişlerdir. Bu kör zihniyet devam ettiği müddetçe zulümler, yasaklar, operasyonlar ve katliamlar devam edecektir. İnsanlık İslam`ın sunduğu ilahi bakış açısından uzak kaldığı müddetçe bu sorunları yaşamaya devam edecektir. İnsanlığa çözümü, huzuru ve güveni getirecek olan sadece İslam ve Kuran`dır. Bu zulüm ve katliamlardan ancak İslam`ın yeryüzüne hâkim olması ile kurtulabiliriz. Hep beraber İslam`ın nurlu halkası etrafında kenetlenmeliyiz. Bizi biz yapan İslami ve insani değerleri yeniden ihya etmeliyiz. İnşallah o zaman bu dünyada, müstekbir ve zalimlerin, insanlığa yaşattığı bu zulüm ve acılar son bulacaktır" ifadelerini kullandı.
 
Doğan açıklamasını sonunda katliamda hayatına kaybedenlere tekrar Allah`tan rahmet, yakınlarına da sabırlar diledi.
(Murat Dalgın, Fırat Arslan, Sedat Karatay - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir