• DOLAR 32.589
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2412.379
  • ...
SON DAKİKA
İDLİB’E UMUT OL
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ENES DURMAZ- DOĞRUHABER

Her gün bombaların yağdığı İdlib’den göç etmek zorunda kalan binlerce kadın ve çocuk Türkiye sınırında yaşam mücadelesi veriyor. İnsanlık dramının yaşandığı sınır hattına yardım ulaştırmak için birçok STK ve vakıf seferberlik ilan etti. Yurt içinde ve yurt dışında yaptıkları yardımlarla yüzbinlere umut olan Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı da İdlib için harekete geçti. Umut Kervanı İnsan Yardım Vakfı  “İdlib’e Acil Yardım” çağrısı yaparak yaşanan insani krize dikkat çekti. Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, “ ‘Bombardımandan kurtulup hayatta kalanlar, hiç değilse yokluktan ölmesinler’ bilinciyle kardeşlerimizin acısını yüreğimizde hissederek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu nedenle yardımsever halkımıza Acil yardım çağrısı yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

ÇOK BÜYÜK BİR İNSANİ KRİZLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Yurtiçinde ve yurtdışında yüzbinlerce aileye ulaşarak zorluk ve sıkıntılı anlarda İnsani yardıma koşan Umut Kervanı, Suriye’deki savaştan kaçarak sınırımıza gelen Suriyeli kardeşlerimize umut olmak için yaptığı yardımlarını hızlandırmak ve çok tehlikeli oranlara ulaşan yaşam koşullarının iyileştirilmesi için çalışmalarını hızlandırdı. Gazetemize açıklamalarda bulunan Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, “Şuan sınırlarımızda çok büyük bir insani krizle karşı karşıya kalmış durumdayız. Orada bombardımandan kaçarak sınırımıza gelen kardeşlerimiz, hayatta kalma mücadelesi vermektedirler. Ve şuan orada onları bekleyen en büyük tehlike zorlu kış şartları ve yokluktan dolayı açlık ile karşı karşıya kalmalarıdır. Bu muhacir kardeşlerimize Ensar olma görevi bugün bizim yükümlülüğümüzdedir.” şeklinde konuştu.

“HAYIRSEVER HALKIMIZDAN İYİLİK KERVANIMIZA KATILARAK SURİYELİ KARDEŞLERİMİZE ACİL OLARAK EL UZATMALARINI İSTİYORUZ”

Acil yardım çağrısında bulunan Kurtaran, “Kardeşlerimize çok acil olarak yardım elimizi uzatarak onların sıkıntılarını gidererek hayata tutunmalarını sağlamamız gerekir. Kardeşlerimize şuan acil olarak barınacakları bir ev veya çadır ve bununla beraber başta gıda malzemesi olmak üzere, kışlık giyim, battaniye ve soba ihtiyacıdır. Umut Kervanı olarak topladığımız yardımları en kısa zamanda sınırımızdaki kardeşlerimize ulaştırarak yaralarına merhem olacağız. Bu nedenle hazırlayacağımız insani yaşam malzemelerini kamyonlarla oradaki kardeşlerimize ulaştıracağız. Bunun için hazırlıklarımızı yapıyoruz ve hayırsever halkımızdan İyilik Kervanımıza katılarak Suriyeli kardeşlerimize acil olarak el uzatmalarını istiyoruz. “Bombardımandan kurtulup hayatta kalanlar, hiç değilse yokluktan ölmesinler” bilinciyle kardeşlerimizin acısını yüreğimizde hissederek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu nedenle yardımsever halkımıza Acil yardım çağrısı yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

UMUT KERVANI VAKFI 2019 YILINDA 7 MİLYON 210 TL YARDIM YAPTI

Geçtiğimiz günlerde 2019 yılı faaliyet raporunu açıklayan Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı, 57 bin 328 aileye 7 milyon 210 TL yardım ulaştırıldığını açıklamıştı. Umut Kervanı Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısıyla 2019 yılı faaliyet raporunu kamuoyu ile paylaşan Umut Kervanı İnsani Yardım Eğitim ve Kültür Vakfı, gerçekleştirdiği faaliyetleri şeffaflık ilkesiyle yaptıklarını, gelen yardımları bekletmeksizin zamanında ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak hayırseverleri ve kamuoyunu da bu konuda bilgilendirdiklerini ifade etti.

"57 BİN 328 AİLEYE 7 MİLYON 210 BİN 181,99 TL YARDIM YAPILDI"

Kurtaran, "Yıl içerisinde resmî kurumlara, basın yayın kuruluşlarına, iş adamlarına, esnaflara ve halkımızdan birçok kesime ziyaretler gerçekleştirerek hem vakfımızın faaliyetleri konusunda tanıtımda bulunduk hem de hayırseverler ve ihtiyaç sahipleri arasında köprü vazifesi görerek birçok yardımı gerçekleştirdik ve mağduriyeti giderdik.  2019 yılı içerisinde Umut Kervanı olarak ayni ve nakdi olarak toplam da 57 bin 328 aileye 7 milyon 210 bin 181,99 TL yardım yapıldı." diye konuştu. Yaptıkları yardım çalışmalarına vesile olan hayırseverlere teşekkür eden Kurtaran, son olarak şunları kaydetti: "Umut Kervanı olarak geçen yıllarda fakir, muhtaç ve yetim ailelerimize nasıl umut olduysak, İnşallah 2020 yılında da iyilik kervanı olarak umutları yeşertmeye devam edeceğiz. Bu konuda aracılığımız ile ihtiyaç sahibi mağdur ve yetimlere yardımlarını esirgemeyen tüm hayırseverlerimize bir kez daha teşekkür eder, Rabbimizden kendilerine kat kat ecir vermesini dileriz. Rabbimiz, yaptıkları tüm yardımları katında kabul etsin mallarını bereketlendirsin ve bedenlerine sıhhat afiyet versin. Bununla beraber Umut Kervanı Vakfımızın çağrısına cevap vererek yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırma konusunda bizleri yalnız bırakmayan, ihlâsla samimiyetle fedakârlık yapan kardeş ve bacılarımıza teşekkür eder, Rabbimizin kendilerinden razı olmasını dileriz."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir