• DOLAR 32.521
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2432.184
  • ...
İki insan arasında sulh yaparken şehit oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şeyh Abdulkerim Çevik'in taziyesine Türkiye'nin dört bir yanında insanlar gelmeye devam ediyor. Bitlis'in Güroymak (Norşin) ilçesindeki Erentepe Mahallesi'nde kurulan taziye evine gelen vatandaşlar, taziyelerini ileterek, baş sağlığında bulunuyorlar.

İLKHA'ya konuşan vatandaşlar, olayın iki taraf arasındaki husumeti bitirdiği için meydana geldiğini, bugüne kadar böyle bir durumun yaşanmadığına dikkat çektiler.

"Şeyhin kalbinde dünya namına bir şey yoktu"

Taziyeye katılan Gıyasettin Aslan, Şeyh Abdülkerim'in kalbinde dünya namına bir şey olmadığını söyledi.

Aslan, "Şeyh, âlim bir insandı. Bildiğiniz gibi medresesi vardı ve medrese ehliydi. Dünya namına kalbinde bir şey yoktu. İlim, ahiret ehliydi. Bu yapılan zulümdür. Allah, Şeyhin hakkını yerde bırakmasın. Allah ona rahmet eylesin, mekanını cennet eylesin, biz onun cennetlik olduğunu düşünüyoruz. Kur'an'ın üzerinde, kitaplarının üzerinde vuruldu. Tarihte kimse böyle bir şey yapmamış. Bizim zamanımızda, memleketimizde böyle bir şey olmamış." dedi.

 

"Barış için şehit oldu"

Muş ilinden gelen Nafiz Geylani, "Allah rahmet ve mağfiret eylesin, mekânı cennet olsun. Olay sulh yapılması ile alakalıdır. Kendi medresesi içerisinde onu şehit edeni Allah kahretsin. Şeyh ile diyaloğumuz çok iyiydi. Gerçekten büyük bir alim ve mütevazi biriydi. Herkes ondan razıydı. Allah'ta ondan binlerce kez razı olsun. Çünkü alim ve müderristi. Barış için şehit oldu. Kur'an ve şeriat şehididir. Hepimizin başı sağ olsun." diye belirtti.

"Şeriata kurşun sıktılar"

Mersin ilinden gelen Celalettin Ariç ise, "Şeyhi çocukluğumdan beri biliyorum, müritleriyiz, yakınlarıyız. Kendisi 50 yaşındaydı. Yaklaşık 30 yıldır onu tanıyorum. Medresenin büyüğüydü. Şeyh Nureddin'den sonra herkesin gözü ondaydı. Buraya gelen onu ziyaret etmeden gitmezdi. Biz onu büyük olarak görüyorduk. Ama büyüğümüzü aldılar. Şeriata, İslamiyet'e, kurşun sıktılar." şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş/Gıyasettin/Ömer Adıgüzel-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir