• DOLAR 32.393
  • EURO 35.231
  • ALTIN 2324.609
  • ...
HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam ve beraberindeki heyet Şeyh Abdülkerim Çevik'in taziyesine katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Şeyh Abdülkerim Çevik'in Bitlis'in Güroymak ilçesindeki taziyesine katılan HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar diledi.

Bitlis'in Güroymak ilçesi Erentepe Mahallesi Muhammed Hafid Efendi Kur'an Kursu'nda kurulan taziye evine gelen Sağlam, Çevik'in yakınları tarafından karşılandı.

Burada merhumun ruhuna Fatiha okuyan Sağlam, Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine sabrı cemil temennisinde bulundu. Çelik ailesi de taziye ziyaretinden ötürü Sağlam ve beraberindeki heyete teşekkürlerini iletti.

Taziyesi ziyaretinin ardından İLKHA'ya konuşan Sağlam, iki tane vatandaşın arasını sulh ederken bir tarafın verilen hükme razı olmaması nedeniyle meydana gelen bir olay olduğunu belirterek duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Sağlam, "Bizim medeniyetimizin çok rastlamadığı bir şekilde vefat etti saydamız. Bölgemizin tanınan alimlerinden, aile olarak yüzyıllardan beri bölgemize hizmet etmiş bir ailenin mensubu olarak her zaman olduğu gibi kendisine sulh için gelen 2 tane vatandaşın arasını sulh ederken bir tarafın verilen hükme razı olmaması nedeniyle meydana gelen bir olaydır. Bu nedenle tarih boyunca çok ender rastladığımız bir husustur." dedi.

"Öncellikle bu olayın daha önce bölgemizin, medeniyetimizin görmediği bir nedenden dolayı meydana gelmesi doğrusu bölgemizde şok etkisi yaptı." diyen Sağlam, şunları söyledi:

İnsanlarımız neticede alimlerin verdiği hükme razı olurlar. Razı olmazlarsa da zaten icbari (zorlama) herhangi bir güçleri yok. Sadece kendilerine başvuranların en uygun şekilde sulhlarını gerçekleştirmek için verilen bir karardır. Buraya gelen bunca insanın göstermiş olduğu bu tepkilerde, vefat eden bu Seyda'nın bölgemiz için bir değer olduğu ve bölgemiz için bir kayıp olduğu ortaya koymaktadır. Rabbim rahmetiyle muamele etsin, makamını alî etsin.

Sağlam'a HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Zekeriya Yapıcıoğlu, İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçaslan, bölgenin tanınan kanaat önderlerinde Muhammed Beşir Varol'un yanı sıra çok sayıda alim, STK temsilcileri, kanaat önderleri, HÜDA PAR il ve ilçe başkanları eşlik etti. (Şükrü Tontaş/Ramazan Casuk/Gıyasettin Tetik/Ömer Adıgüzel-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir