• DOLAR 32.377
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2325.351
  • ...
Halk Kafelerin Denetimsizliğine İsyan Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Geçtiğimiz günlerde İlke Haber ajansı tarafından yapılan \"Çocuklarımızın, kontrol altında olmayan internet kafelerin tehdidi altında\" haberinin yankıları devam ederken İnternet kafeleri Van halkına sorduk işte halkın internet kafelere bakış açısı…

 

\"Bu Yerler Çocuklarımız İçin Büyük Tehlike\"
İnternet kafelerin çocuklar için büyük bir tehlike arz ettiğini aktaran Behçet Erdemirel, \"İnternet kafeler çocuklarımız için kötü bir ortam hazırlamaya devam ediyor. denetimlerin olmayışından dolayı bu devam edeceğe de benziyor. Bu kafelerin daha iyi bir denetime tabi tutulması ve uygun olmayan yerlerin kapatılması hem çocuklar için hem de aileler için gereklidir\" dedi.

 

\"Yaş Sınırlamasının Mutlaka Olması Gerekir\"
İnternet kafelerin her yerde açılması ve bunun önüne herhangi bir engelin bulunmamasının yanlış olduğunu hatırlatan, Sinan Çakır, \"Bence internet kafelerin her tarafta açılması yanlıştır. İnternet günümüz çocuklarını çok bozmuş. Evde kendilerine sahip çıkılmayan çocuklar, okul bahanesiyle internet kafelere gidiyor. Burada yetkililer belli bir yaş sınırlaması getirmelidir. Yani 18-19 yaşlarından küçük genç ve çocukların bu ortamlara alınmaması gerekir. Ailelerin bu tür internet kafeleri yetkililere şikâyet etmesi gerekir Başbakanımıza sesleniyoruz. Lütfen şu internet kafeleri kaldırın\" şeklinde konuşarak dindar nesil projesine göndermede bulundu.

 

\"İnternet Kafeler Maneviyata Vurulmuş En Büyük Darbedir\"
Mevcut durumun endişe verici boyutlara ulaştığını hatırlatan, İbrahim Adın, ise internet kafelerin maneviyata vurulmuş en büyük darbe olduğunu belirterek, \"İnsan kendi çocuğu, kendi kardeşi hatta kendisi için de endişeleniyor. Kendiniz ya da ailenizden herhangi biri bu tür yerlere gittiğinde ne tür sitelere girileceğini bilemiyorsunuz neticede herhangi bir denetim yok. Bundan dolayı kendim için ailem için ve tüm insanlar için endişeleniyorum. Devlet yetkililerinin buna önlem alması fitre sistemini zorunlu hale getirmeleri lazım. Çünkü çevremize bakıyoruz küçücük çocuklar internetlerde gördükleri haya edilecek şeyleri anlatıyorlar insanın yüzü kızarıyor. 10-12 yaşlarındaki bir çocuğun hiç bilmesi yaşı itibarıyla konuşmaması gereken şeyleri konuşabiliyor. Bu da aileler açısından endişe verici bir şey.\"

 

\"Toplumun Geldiği Nokta Ortadadır\"
Ailelere tavsiyelerde bulunan Adın, \"Ailelerin elinden fazla bir şeyin olmadığını aktararak, \" Ancak aile terbiyesi Allah sevgisi ve Allah korkusunu çocuğuna aşılayarak belki biraz engeller. Ayrıca Allah`ın haram kıldığı ve kötü sitelerin dışında normal sitelerin de güveni kalmamış hadis yazıp tıklıyorsunuz. Bakıyorsunuz edep dışı fotolar çıkabiliyor. Çirkin sitelerin yüzlercesi serbesttir çocuklarımız ve gelecek neslimiz için endişe verici bir durum. Zaten toplumun hali ortadadır\" diye konuştu.

 

\"Psikolojik Sorunların ve Cinnetlerin Tek Sebebi Bu Kafelerdir\"
Bir ebeveyn olarak gelecek için bu kafelerden endişe duyduğunu anlatan Ertuğrul bey ise, bu gün toplumda yaşanan psikolojik sorunların ve cinnetlerin internet kafelerin bir sonucu olduğunu anımsatarak, \"Doğu ve güneydoğu illerinde internet kafeler çok fazla açılmış ve denetleyen de yok. Orada çocuklarımız acaba ne yapıyor ne tür sitelere giriyor, o sitelerde ne ile karşılaşıyor. Bu İnternet kafelerin denetiminde en azından aileleri tatmin edecek bir engellemenin getirilmesi lazım biz bunları istiyoruz. En azından 18 yaşından küçüklerin kafelere alınmaması ya da bunlardan ailelerin haberdar olması gerekir. Ailelerimize çağrımız çocuklarına sahip çıkmalarıdır\" dedi.
Lise öğrencisi olan Fehmi Ceylan ise bir şekilde çoğu öğrencinin bu kafelere yolunun düştüğünü belirterek, özellikle yaşıtlarına tek başınıza internet kafelere gitmeyin çağrısında bulunarak, \"ödevlerimiz oluyor bir şekilde buralara gidiyoruz. Ama bizden küçük öğrenciler de alışmışlar. İnternet kafe işletenler de alıyor yaş sınırlaması yoktur. Özellikle öğrenciler hem ahlaklarından oluyor ham de derslerinden oluyorlar. Eğer ödevler varsa ailelerin bunu takip etmeleri ve çocukları tek başına bu tür yerlerine göndermemesi gerekir\" şeklinde konuştu.

 

\"Mahalle Aralarında Açılan İnternet Kafeler Endişe Verici Bir Durumdadır\"
Konu ile ilgili konuşan M. Ali Arpa ise özellikle mahalle aralarında açılan internet kafelerde filtre olayının olmadığını ve çocukların çok rahat bir şekilde bu ortamlara alındığını belirterek, \"küçük çocuklar buralardan olumsuz yönden etkilenmektedir. Özellikle küçük yaşlardaki çocukların oralara girmeleri oldukça sakıncalıdır. Mahalle ararlında gözlemlediğimiz kadarıyla küçük çocuklar anne ve babalarından aldıkları paralarla bu tür yerlere gidebiliyorlar\" ifadelerini kullandı.

 

\"Bir An Önce Caydırıcı Tedbirler Alınmalı\"
Son olarak sorularımızı yanıtlayan Yusuf Günay da, denetimlerin yapılmadığına dikkat çekerek, \"İlimizdeki internet kafelerde denetimler yapılmadığından özellikle çocuklar bu yerlere istedikleri saatte girebiliyorlar. Herhangi bir yasak veya bir tepkiyle karşılaşmadan alınabiliyor. Onun için yetkili mercilerin bu konuya ciddi bir şekilde eğilmeleri gerekir çünkü günden güne bunların etkisiyle toplumda şiddet olayları çoğalıyor. Haksızlıklar çoğalıyor. Onun için yetkililerin caydırıcı tedbirler alması lazım\" diye konuştu. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir