• DOLAR 32.567
  • EURO 34.946
  • ALTIN 2429.1
  • ...
İşgal çetesi bakanından "Filistin asıllı milletvekiller" açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gilad Erdan Twitter hesabından yaptığı açıklamada, işgal rejimi meclisindeki bazı Filistin asıllı milletvekillerinin, hakkında Harem-i Şerif'e bir hafta giriş yasağı getirilen Mescid-i Aksa İmam ve Hatibi Şeyh İkrime Sabri'yi evinde ziyaret etmesine yönelik rahatsızlığını dile getirdi.

Açıklamasında Erdan, Şeyh Sabri'ye asılsız suçlamalarda bulunurken, Mescid-i Aksa İmamı'nı ziyaret eden milletvekillerinin bu adımının, "israil'e zarar verdiklerinin başka bir kanıtı" olduğunu iddia etti.

Erdan, paylaşımında ayrıca şu ifadeleri kullandı:

"(Arap milletvekillerinin) çoğunun israil parlamentosuna adaylıktan uzaklaştırılması gerekiyor. Tapınak Tepesi (Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya verdiği isim) üzerindeki egemenliğimizi güçlendirmeye ve 'provokatörleri' oradan uzaklaştırmaya devam edeceğiz."

İşgal rejimi vatandaşı Filistinlileri temsil eden partilerden oluşan Ortak Arap Listesi Bloku, 17 Eylül 2019'daki seçimlerde üçüncü olarak Meclise 13 milletvekili göndermişti.

Şeyh Sabri'nin Aksa'dan uzaklaştırılması

Siyonizt çetenin terörist güçleri, 19 Ocak Pazar günü "cuma hutbesinde provokasyon" iddiasıyla Şeyh Sabri'ye, Mescid-i Aksa'dan bir hafta uzaklaştırma cezası vermişti.

Siyonizt çetenin bu adımı, Filistin asıllı milletvekilleri ve Hamas tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Orta Arap Listesi Bloku milletvekillerinden Ahmed Tibi, Mansur Abbas, Velid Taha, İmtanis Şehade ve Usama Saadi, Şeyh Sabri'yi Kudüs'teki evinde ziyaret etmişti.

Kaynak, AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir