• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kırk Dört Kız, Hafızlıkla Taçlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
1975 yılından bu yana faaliyetlerine aralıksız devam eden İlme Hizmet Vakfı, hafız yetiştirmeye devam ediyor. Bugüne kadar binlerce hafız yetiştiren İlme Hizmet Vakfı’na bağlı olarak hizmet veren Emniyettepe Yatılı Kız Kur’an Kursu, dün gerçekleştirilen icazet töreniyle topluma 44 kız hafız daha kazandırdı. Gerçekleştirilen törende hafız olanların yakınları sevince boğulurken, mezun olan hafızlara hayırsever bir işadamı tarafından altın hediye edildi.

İSTİKLAL ŞAİRİNE FATİHA OKUNDU

Eyüp Camii İmam Hatibi Metin Çakar’ın Kur’an tilavetiyle başlayan icazet töreni, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un ölüm yıldönümü olması sebebiyle okunan Fatiha ile devam etti.
İcazet töreninde; AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Merkez Valisi Necati Şentürk, Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, İstanbul İl Müftü Yardımcısı Mehmet Yaman, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Ahmet Turan Arslan, Eski İl Müftüsü Selahattin Kaya, ÖNDER Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Dinek hazır bulunurken; İBB Başkanı Kadir Topbaş, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran ise tebrik mesajı gönderdi.

DELİCEOĞLU: “DİYANET’E 300’DEN 
FAZLA HAFIZ KAZANDIRDIK”

Bugüne kadar İlme Hizmet Vakfı’ndan binlerce kişinin mezun olduğunu söyleyen Emniyettepe Yatılı Kız Kur’an Kursu yöneticisi İsmet Deliceoğlu, “Şükürler olsun ki bugün 44 kız hafıze kızımızı da topluma kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Ben geçmiş dönemlerden bugüne kadar bize desteğini esirgemeyen iş adamlarımıza ve siyasilerimize teşekkür ediyorum. Burayı kurmaya çalışırken birçok zorlukla karşılaştık ama Emniyettepe Kız Kur’an Kursu olarak Diyanet İşleri’ne 300’den fazla kız hafız kazandırdık. İnşallah bundan sonra da devam edeceğiz” dedi.

ŞENTÜRK: “NE BAŞBAKAN NE VALİ 
SADECE HAFIZ OLMAK İSTERDİM”

Eski Siirt ve Yozgat Valisi Necati Şentürk ise yaptığı konuşmada geçmiş dönemlerde Emniyettepe Kız Kur’an Kursu’nun çok sıkıntılar çektiğine şahit olduğunu belirtti. Şentürk, “Samimiyetle şunu söyleyebilirim. Bir daha dünyaya gelsem ne cumhurbaşkanı, ne başbakan, ne vali, ne de kaymakam olmak isterdim. Sadece güzel sesli bir hafız olmak isterdim” diye konuştu.

ÖTEKİ TARAFA GÖTÜRECEĞİMİZ TEK ŞEY DUALARIMIZDI

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ise her şeyin bir kenara bırakılması gerektiğini söyleyerek, “Yaptığımız işlerden öte tarafa götüreceğimiz tek şey hayır dualarımızdır” dedi. Başkanın ardından kürsüye çıkan  Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak da “Emniyettepe bir Kur’an kursundan fazlasıdır. Emniyettepe bir fakültedir” ifadelerini kullandı.

Yeni Akit

Bu haberler de ilginizi çekebilir