• DOLAR 32.507
  • EURO 34.573
  • ALTIN 2500.615
  • ...
​Liseli öğrenciler, genç yaşta kutsal topraklara gidecek olmanın sevincini yaşadılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep Valiliği himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve merkez Şahinbey Belediyesi işbirliğinde hayata geçirilen umre ödüllü kitap okuma yarışmasında "İyi Müslüman" dersinden sınava girerek dereceye giren, okullarında birinci, ikinci ve üçüncü olan 164 lise öğrencisi ile Evlilik Okulu'na katılan 7 evli çift, dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

Öğrenciler, Şahinbey ilçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu'nun kafile başkanlığında umre ziyareti için Emine Konukoğlu Camii'nde düzenlenen törenle ve dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

Uğurlama törenine öğrencilerin ailelerinin yanı sıra Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Hasan Teke, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç, Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Arcaklıoğlu, başkan yardımcıları ve meclis üyeleri katıldı.

Törende açıklamalarda bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, genç yaşta umreye gitmenin çok önemli olduğunu söyledi.

Tahmazoğlu, "Öncelikle Rabbim sağlıklı bir şekilde gidip gelmeyi nasip eylesin. Şahinbey Belediyesi olarak bu yıl 4'üncü kez umreye öğrenci gönderiyoruz. Her yıl düzenlediğimiz kitap okuma yarışmasında okullarında dereceye giren öğrencilerimizi umreye gönderiyoruz. Bu yılda yine kitap okuma yarışmasında okullarında birinci, ikinci ve üçüncü olarak dereceye giren 164 öğrencimiz, 6 tane din görevlimiz ve 6 tane öğretmenimizi uğurladık. Ayrıca bizim her ay yapmış olduğumuz Evlilik Okulu sertifika töreninde çektiğimiz kuralar sonrasında ismi çıkan 14 çiftimizin 7'si öğrencilerimizle ve 7'si ise Şubat ayında gidip ibadetlerini yapıp gelecekler. Onlar için hayatlarında önemli bir nokta. Genç yaşta o mübarek yerleri görmek, orada ibadet etmek çok önemli. İnşallah geldiklerinde de hayatlarına ona göre yön verecekler. Rabbim ibadetlerini kabul eylesin." dedi.

 

Çocuklarını umreye uğurlayan anne ve babalar da, düzenlenen organizasyondan memnun olduklarını belirterek, "Çocuğumuzun böyle bir organizasyonla umreye gitmesinden oldukça gurur duyuyoruz ve genç yaşta umreye gidiyorlar. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür ediyoruz." diye konuştular.

Umreye giden öğrenciler de genç yaşta mukaddes topraklara gidecek olmanın sevincini ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek vesile olanlara teşekkür ettiler.

Şahinbey Belediyesi, 2017 yılında başlattığı proje kapsamında Peygamber Efendimizin Siyer-i Nebi kitabından sınava girerek okullarında birinci olan 49 öğrenciyi umreye göndermişti. Projeyi genişleterek devam ettiren Şahinbey Belediyesi 2018 yılında okullarında birinci, ikinci ve üçüncü olan 147, 2019 yılında 164 ve 2020 yılında 164 öğrenciyi umreye uğurladı. Şahinbey Belediyesi böylece, 4 yılda 524 öğrenciyi umreye göndermiş oldu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir