• DOLAR 32.604
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2499.047
  • ...
Bitlis Milletvekilleri Şeyh Abdülkerim Çevik’e yapılan saldırıyı kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bölgenin kanaat önderlerinden Şeyh Abdülkerim Çevik’e yapılan silahlı saldırıya bir tepki de AK Parti Bitlis milletvekilleri Vahit Kiler ve Cemal Taşar’dan geldi.

Bitlis’in Güroymak (Norşin) ilçesi Erentepe Mahallesi Muhammed Hafid Efendi Kur’an kursunda kurulan taziye evine gelen vekiller, olaydan duydukları üzüntüyü dile getirerek, Çevik’in yakınlarına baş sağlığı dilediler.

Daha önce böylesi bir hadisenin yaşanmadığına dikkat çeken AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Çevik’in kendisini ilme adayan ve milletinin faydasına çalışan bir alim olduğunu söyledi.

“Olayı ilgili bakanlıklarımız, valimiz, yargı, başsavcımız takip ediyor”

Kiler, “Bölgemiz geneli için üzücü bir olay. Olayın medresede yaşanıyor olması üzücü. Açıkçası kaybettiğimiz Abdülkerim Efendi, herkesin sevdiği, saydığı, itibar ettiği, bu tür olaylarda sulhu sağlayan bir insandı. Hepimizin sevdiği, devletinin yanında, milletinin faydasına, ilme kendisini adamış bir zattı. Bölgemiz ve ilimiz için İslam alemi için büyük bir kayıp. Üzüntülüyüz, bu olayı gerçekleştiren şahıs artık sorgulanacak. Şahsın amacı, beyninde ne varsa ortaya çıkacak.” dedi.

Olayın takip edildiğini belirten Kiler, şunları söyledi: “İki aile arasında sulh neticelenmişti. Ama saldırgan artık kafasında ne tasarlamışsa bilemiyoruz. İnşallah en ağır cezayı alacak. Olayı ilgili bakanlıklarımız, valimiz, yargı, başsavcımız takip ediyor. Çünkü ilimiz ve bölgemiz için önemli bir olay. Önemli bir kayıp, Rabbim hocamızın mekanını cennet eylesin inşallah.”

“Bu menfur saldırıyı kınıyorum”

Yapılan menfur saldırıyı kınadıklarını belirten AK Parti Bitlis Milletvekili Cemal Taşar ise Allah rızası dışında başka bir derdi olmayan Çevik’e yapılan bu saldırının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Taşar, “Hepimizin acısı çok büyük. Bu menfur saldırıyı kınıyorum. Bunu yapanların en şiddetli şekilde cezalarını bulacaklarına inanıyorum. Bunu yapan bir insan aklı başında biri değil. İki gündür şahitsiniz bütün doğu ve güneydoğu burada. Hepimiz buradayız. Ciğerimiz yanmış, yüreğimiz yanmış. Büyük bir alim. Samimi, inançlı, talebe yetiştiren, Allah rızasından başka hiçbir derdi olmayan bir kardeşimizi maalesef kaybetmişiz. Bütün kalbim ile şehit olduğuna inanıyorum. Tabi bölgenin hassasiyetleri var. İnsanlarımızın hassasiyetleri var. Diyarbakır, Batman, Türkiye’nin her tarafından taziye için gelenler var. Beklenmedik bir olaydı. Çok sevdiğim, çok değer verdiğim, dostum dediğim, ilmiyle, mütevazılığıyla, samimiyetiyle güzel bir insan. Hepimizin ciğeri yandı.” dedi.

Adaletin yerini bulacağına inandığını dile getiren Taşar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Arzu ve duamız bir daha böyle bir şeyin olmamasıdır. Bu minvalde sizin vasıtanızla öncelikle seyda ailesine, onun sevenlerine, talebelerine, Bitlis halkına, bütün İslam alemine, hepimize baş sağlığı diliyorum. Adaletin yerini bulacağına inanıyorum. Aslında bu olaya sebep olan kişi, kendi köylüleri, kendi müritleri, kendi insanları. Demek bir anda Allah akıl aldı mı? Hafıza aldı mı? Maalesef çok acıdır. Allah bir daha bu acı olayları göstermesin. Allah rahmet etsin, mekânı cennet olsun. Bir daha bu tür olayların olmaması için bizlerden ve diğer dostlarımızdan röportaj alıyorsunuz, bilgi alıyorsunuz, Allah sizden de razı olsun.” (Şükrü Tontaş/Gıyasettin Tetik/Ömer Adıgüzel-İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir