• DOLAR 32.49
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2473.092
  • ...
Malatya'da yapılan umre ödüllü yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyanet İşleri Başkanlığı, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile ve Dinî Rehberlik Daire Başkanlığınca, Çocuk Evlerinde ve Çocuk Sevgi Evlerinde kalan Öğrencilere yönelik umre ödüllü "Değerler Eğitimi Yarışması" düzenlendi.

45 öğrencinin katıldığı yarışmada, birinci gelerek umreye gitmeye hak kazanan erkek öğrencilerden Şiyar Zorbozan ile kız öğrencilerden Pelin Tekedereli için ödül töreni düzenlendi.

Ödüllerini Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar ile Aile ve Sosyal Politikalar Malatya İl Müdürü Rasim Bulut'un elinden alan öğrenciler, Malatya Müftülüğü tarafından ileriki bir tarihte umreye gönderilecek.

Miad Sevgi evlerinde düzenlenen ödül töreninde konuşan Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar, yarışmaya katılan tüm çocukları gönüllerin birincisi olarak gördüklerini ve yarışmaya katılan her öğrenciye yüzer lira verdiklerini söyledi.

 

Namazın ehemmiyetiyle ilgili tavsiyelerde bulunan Işıldar, "Namazınızı özenle kılın. Her Müslüman çocuğun 5 vakit namaz kılması farzdır ve Allah'ın bir emridir. Namaz kılmayanınız olabilir, namazla tanışmanızı ve kılmanızı tavsiye ederiz. Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem)'in hayatıyla ilgili kitapları okudunuz, öğrendiniz. Bu bilgiler ışığında artık namazı hayatınızın bir parçası haline getirmeniz gerekir. İyiliği yap, kötülükten uzak dur. Başına bir sıkıntı geldiğinde sabret. Namaz kılmak, kötülüklerden uzak durmak, iyilik yapmak, başına gelen bir şeyden dolayı sabırlı davranmak özendirilmesi gereken davranışlardır." dedi.

Yapılan törene; Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar, Aile ve Sosyal Politikalar Malatya İl Müdürü Rasim Bulut, Müftülük Şube Müdürü Mustafa Küçükarslan ve ADRM Kordinatörü Betül Doğan Katıldı.

Çocuk Evlerinde ve Çocuk Sevgi Evlerinde kalan Öğrencilere yönelik Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile ve Dinî Rehberlik Daire Başkanlığınca, 14 Aralık 2019 tarihinde Malatya Somuncubaba İmam Hatip Ortaokulunda umre ödüllü "Değerler Eğitimi Yarışması" düzenlenmişti. (Mehmet Aslan-İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir