• DOLAR 32.564
  • EURO 34.726
  • ALTIN 2411.152
  • ...

"Uyumlu ve sürdürülebilir bir dünyanın tarafları" temasıyla düzenlenecek zirvede, , gelir eşitsizliği, siyasi kutuplaşma, çevre ve iklim krizi, küresel ekonominin durumu, paydaşların kapitalizmi, sürdürülebilir kalkınma, teknoloji, ticaret ve 4'üncü sanayi devrimi gibi çeşitli başlıklar işlenecek.

Davos'ta yapılacak toplantılar, "Sağlıklı gelecekler", "Gezegen nasıl kurtulur", "Jeopolitiğin ötesinde", "Adil ekonomiler", "İyilik için teknoloji", "Daha iyi iş", "Toplumun ve çalışmanın geleceği" başlıklarında 400'e yakın açık ve kapalı oturumla gerçekleştirilecek.

Davos'ta 50'den fazla ülke devlet başkanı ve başbakan düzeyinde temsil edilecek. Türkiye'yi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal temsil edecek.

Davos'un bu yılki toplantılarında küresel iklim değişimi ve çevre konularına da ağırlık verilecek. WEF'in yıllık olarak yayınladığı küresel risk raporuna göre, iklim ve çevre konuları uzun vadede en acil riskler olarak nitelendiriliyor. (İLKHA)