• DOLAR 32.331
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2295.889
  • ...
VAN - DAKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Muş Valisi Ali Çınar`ın başkanlık ettiği toplantıya Van Valisi Münir Karaloğlu, Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mirza Nadiroğlu, Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Tezcan, Hakkâri Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Şen, Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şihmus Sinecam, DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci katıldı.


Toplantıyla beraber Van, Muş, Bitlis ve Hakkâri illerinde faaliyet yürüten KOBİ`lere sunulacak projelerde kullandırılacak kaynağın alt limiti 75 bin, üst limiti ise 250 bin TL olacak. Yatırım ve Turizm Altyapısının Güçlendirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Projeleri Mali Destek Programı kapsamında da 8 milyon TL`lik kaynak, OSB müdürlükleri, küçük sanayi siteleri, sanayici ve işadamları dernekleri, il özel idareleri, il Kültür ve Turizm müdürlükleri, belediyeler ve üniversiteler tarafından sunulacak projelere tahsis edilecek.


Toplantının açılış konuşmasını yapan DAKA Genel Sekreteri Emin Yaşar Demirci, \"Bu bizim resmi çağrımızdır. Biz Bakanlıktan onay aldıktan sonra resmi web sitemizde yayınladık. Ama burada resmi çağrımıza çıkmış olacağız. Bu yılki çağrımız 10 milyon TL`lik bir çağrı. Buna 8 milyon TL de küçük ölçekli yatırımlar eklendiğinde toplamda 18 milyon TL bütçemiz olacak\" dedi.


VATSO Başkanı Mirza Nadiroğlu ise, DAKA`nın bölgeye büyük yarar sağladığını ifade ederek, \"Bugün burada Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı 2013 yılı İmalat ve Hizmet Sektörleri Hibe Mali Destek Programı tanıtım toplantısı için bulunuyoruz. Özellikle bölgemizin kalkınması ve gelişmesi için böylesi destek programlarının önemi çok büyüktür. Kalkınma için firmalarımızın, girişimcilerimizin kendi öz kaynaklarının yanında destek argümanlarının artırılması bölgemize katma değer sağlayacaktır. Bu nedenle kurulduğu günden bu yana önemli destek programları hazırlayan ve bu konuda girişimcilere, KOBİ`lere önemli katkılar sunan Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı bu yönüyle de çok önemli bir kurumdur\" şeklinde konuştu.


\"Artık Para Bulamıyorum Diye Bir Bahane Geçerli Değil\"
Yeni DAKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Van Valisi Münir Karaloğlu ise, DAKA projelerinde asıl olanın alınan paraların yerinde kullanılıp kullanılmaması olduğunu söyledi. Açıklanan proje teklif süreci ile 75 milyon TL hibe kredinin kullandırılacağına dikkat çeken Vali Karaloğlu, eş finansmanlarla birlikte bu rakamın 150 milyon TL`yi bulduğunu kaydetti. Bu rakamın küçümsenecek bir rakam olmadığını aktaran Karaloğlu, \"Ajans kurulurken, geçmişte verilen hibelerin yine heba edilir mi diye endişelerimiz vardı. Çünkü geçmişte verilen kredileri alan birileri burada dört duvar ve bir ahır gösterip, Antalya`da otel yapıyorlardı. Ama uzman ekiplerimizin çabaları ve denetimleriyle bunun böyle olmadığını gördük. Bu yüzden emeği geçenlere teşekkür ederim. Artık para bulamıyorum diye bir bahane geçerli değil\" dedi. (Fırat Arslan - İLKHA)