• DOLAR 32.382
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2325.502
  • ...
Dar gelirli indirim bekliyor! DOĞALGAZ EV ISITMIYOR CEP YAKIYOR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhsin Şenol-DOĞRUHABER

Doğalgaza yapılan zamlar soğuk havaların kendini hissettirmesiyle birlikte faturalara yansımaya başladı. Yüksek faturalardan şikayet eden vatandaşlar dertlerini sosyal medyadan dile getirdi. Gazetemize konuşan Uluslararası Tüketici Hakları Derneği Başkanı Sabahattin Doğan ise “Doğalgaza yapılan zamlar yüzde 50’yi geçti. İnsanlar temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlanıyor. Dar gelirli ve asgari ücretliler doğalgaza indirim bekliyor.” ifadelerini kullandı.

“DAR GELİRLİ SOBAYA DÖNÜŞ YAPIYOR”

Yaz aylarında doğalgaza yapılan zammın etkisini bir ay önce hissettirmeye başladığını ve derneklerine şikayetlerin gelmeye başladığını belirten Uluslararası Tüketici Hakları Derneği Başkanı Sabahattin Doğan, “Geliri olmayan veya asgari ücretle geçinmeye çalışan vatandaşlar özellikle İstanbul’un kenar mahallelerinde artık sobaya dönüş yapıyor. Çünkü bu insanlar için artık doğalgaz kullanmak bir lüks oldu. Öyle iddia edildiği gibi doğalgaz en ucuz yakıt değil bu insanlar için. Zaten yardımlarla geçinen dar gelirli vatandaşlarımız artık bu yükü kaldıramıyor.” ifadelerini kullandı.

“YAPILAN ZAMLAR YÜZDE 50’Yİ GEÇTİ”

Açıklanan enflasyon rakamlarının pazardaki fiyatlarla uyuşmadığını belirten Doğan, “TÜİK’in açıkladığı veriler güvenirliliğini kaybetti. Vatandaş geçen yıl aldığı ürünü bu yıl iki katı fiyatına alıyor. Doğalgazda da durum böyle. Sadece doğalgaz değil diğer yakıtlar da böyle pahalı. Yaz aylarında yapılan zamlar yüzde 50’yi geçti. Geçen yıl gelen faturaların yaklaşık iki katı faturalar geliyor. Bize şikayette bulunan tüketicileri yakından tanıyoruz. Bu insanlar geçen yıl 150-200 lira ödedikleri faturaları gösteriyor. Bu yıl ise aynı kişiler 400-450 lira fatura ödüyorlar. Geçen yıl 350 lira ödeyen bir tüketici bu ay faturasının 650 lira geldiğini söylüyor.” şeklinde konuştu.

“DAR GELİRLİ DOĞALGAZA İNDİRİM BEKLİYOR”

Faturasını ödeyemeyenlerin kredi kartlarına yöneldiğini belirten Doğan, sözlerini şöyle noktaladı: “İnsanlar temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlanıyor. Bu durum onları kredi kartlarına yönlendiriyor. Kredi borçlarının bu kadar çok patlamasının temelinde bu durum yatıyor. Doğalgaza sinsice yapılmış bir zam tüketiciyi mağdur ediyor. Zam yapılmayacak açıklamalarına rağmen zamlar tüketiciye yansıtıldı. Dar gelirli ve asgari ücretliler doğalgaza indirim bekliyor.”

FATURASI GELEN SOSYAL MEDYAYA KOŞTU

Soğuk havaların tüm Türkiye’de kendini hissettirmesiyle birlikte doğalgaz faturalarındaki zamlar da belirginleşti. Geçen yıl ödediği faturanın iki katını gören vatandaşlar soluğu sosyal medya platformlarında aldı. Faturaların çok yüksek olmasından şikayet eden vatandaşlar, doğalgaza indirim talep etti. Dar gelirli aileler için yapılan kömür yardımı gibi doğalgaza indirim yardımı yapılmasını isteyen vatandaşlar, faturaların kiralarla yarışır durumda olduğunu dile getirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir