• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Şeyh Abdülkerim Çevik için taziye mesajları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis'in Güroymak (Norşin) ilçesinde yaşamış merhum Nakşibendî şeyhi Muhammed Ziyaeddin'in torunu ve bölgenin kanaat önderlerinden Şeyh Abdülkerim Çevik, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Hükümet ve siyasi parti yetkilileri ile alimler, sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları paylaşımlarda saldırıyı kınayarak Şeyh Abdülkerim Çevik için taziyede bulundu.

Taziye mesajları şöyle:

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül: Alimin ölümü alemin ölümü gibidir. Hayatını ilme, talebelerine ve kardeşliğe vakfetmiş Norşin ulemasından Abdülkerim Çevik Hoca'nın menfur bir saldırı sonucunda vefat ettiğini üzüntüyle öğrendim. Rabbim kabrini nur, ruhunu şad, makamını âli eylesin.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: Bitlis/Norşin Medresesi Başmüderrisi Seyda Abdülkerim Çevik Hoca'nın uğradığı silahlı saldırı neticesinde vefat ettiğini büyük bir teessürle öğrendim. Allah rahmet eylesin. Olayın tüm boyutlarıyla aydınlatılmasını temenni ediyor, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Siyer Vakfı kurucusu, Araştırmacı Yazar Muhammed Emin Yıldırım: "Coğrafya kaderdir" sözünü bir kez daha derinden yaşamamıza sebep oldu Bitlis Norşin'den gelen acı haber... Seyda Abdülkerim Çevik, uğradığı silahlı saldırı neticesinde vefat etmiş... Kaybımız büyük, acımız derin... Allah (cc) rahmet eylesin. Mevlâ üzerlerimize sabır yağdırsın...

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut: Norşin Medresesi Başmüderrisi Şeyh Abdülkerim Çevik'in uğradığı menfur bir silahlı saldırı sonucu katledildiğini üzüntü ile öğrendik Ailesine, sevenlerine ve tüm halkımıza başsağlığı diliyorum. Allah kendisine rahmet eylesin, mekânı cennet olsun.

İhsan Şenocak: Kardeşim, alim-i rabbani şeyh Abdulkerim Çevik hocam Bitlis Norşin'de ki medresesinde ders verirken vurularak katledi. Ölümü şehadet, makamı cennet, yolu kıyamete kadar payidar olsun.

1984-1994 Batman Belediye Başkanı ve 20, 21 ve 26. Dönem Batman Milletvekili Ataullah Hamidi: Bir Alimin ölümü alemin ölümüdür. Norşin şeyhlerinden, akrabamız Muhterem Seyda Şeyh Abdülkerim Çevik, medresesinde talebelerine ders okuturken bir zalimin eliyle şehid edilmiştir. Cenab-ı Allah kendisine şehâdet makâmının en yükseklerini ihsân eylesin, derecesini âlî eylesin. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir