• DOLAR 32.347
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2310.164
  • ...
İdlib'e 2 yardım TIR'ı gönderildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu, Suriye rejimi ve Rus uçaklarının saldırıları sonucu insanlık krizinin yaşandığı İdlib halkı için toplanan 2 yardım TIR'ını uğurladı.

Yardımlarla ilgili açıklama yapan Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Dönem Sözcüsü Ramazan Çelikal, her geçen gün İdlib'te zulümlerin artarak devam ettiğini söyledi.

Bir nebze de olsa İdlib halkına yardım etmeye çalıştıklarını belirten Çelikal, "Dokuz yıldır Zalim Esed rejimi ve onun hamileri olan ülkelerin katliamlarından kaçarak Suriye'den Türkiye sınırına yığılan ve hayatını çadır kamplarda sürdürmeye çalışan mazlumlar ordusuna maalesef yenileri eklenmeye devam ediyor. Artık dayanılmaz görüntüleriyle karşılaştığımız ve sınır bölgelerine sığınan İdlib halkına bir nebze olsun elimizi uzatmak amacıyla iki haftadır Batman İHH, Batman Kızılay ve Yedi Başak Derneği'nin başlatmış olduğu yardım kampanyasına Batman'da platformumuz olarak verdiğimiz destek sonucu 2 Tır yükü malzemeyi bugün elhamdülillah yola çıkarıyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Yardım kampanyalarının devam edeceğini aktaran Çelikal, "Ağırlıklı un olmak üzere barınma malzemesi ve kışlık giyimden oluşan bu iki Tır ile kifayet etmeyi düşünmüyoruz. İnşallah bu kampanyamızı devam ettirerek Batman'ımızdan desteğimizi aralıksız sürdürmeye devam edeceğiz. Çünkü öyle görülüyor ki bu iç yakan tablo artarak devam edeceğe benziyor. Batman halkına bu anlamlı yardımda göstermiş oldukları ilgiden ve destekten dolayı platformumuzun tüm bileşenleri adına tekrardan teşekkür ediyor, başta Suriye'deki mazlumlar olmak üzere dünyanın neresinde olursa olsun ihtiyaç sahibi tüm halklara sıkıntılarının sona ermesi için Rabbimize niyazda bulunuyoruz." diye konuştu.

Açıklamanın ardından yardım malzemelerini taşıyan TIR'lar, dualarla Suriye'nin İdlib kentine uğurlandı. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir