• DOLAR 32.584
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2488.838
  • ...
Roboski Katliamında, AKP`nin Takındığı Tavır Kutuplaşmayı Artırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği (Bem Bir Sen) Diyarbakır İl Başkanı İbrahim Gökdemir, Roboski katliamının birinci yıl dönümü nedeniyle yaptığı yazılı basın açıklamasında, bugünü 34 masum Müslüman Kürdün bir lokma ekmek için katledildiği gün olarak tanımladıktan sonra katliamı gerçekleştirenlerin ortaya çıkarılmasını istedi.

 

Roboski Katliamı Devletin Yaptığı Cinayetlerden Sadece Bir Cinayettir

Devletin, halkının can ve mal emniyetini sağlamak zorunda olduğunu vurgulayan İbrahim Gökdemir, sürdürülen kirli savaşın bir sonucu olan Roboski katliamının, sistemin onlarca yıldır yaptığı cinayetlerden sadece biri olduğunu belirtti.

 

Gökdemir açıklamanın devamında, sivil halka yönelik eylemlerin kimden gelirse gelsin terörist eylem olarak kabul ettiklerini ifade ederek şöyle devam etti: \"Uludere, Roboski, Başbağlar, Bingöl, Siirt, Silvan Susa cami katliamı ve Antep`teki sivil katliamı da terör eylemi olarak değerlendiriyoruz. Pkk`nin sivil halka yönelik eylemi ile devletin güvenlik güçlerinin eylemleri arasında ayrım yapmıyoruz.\"

 

AKP`nin Roboski katliamında takındığı tavrın, kutuplaşmayı artırdığı tespitinde bulunan Gökdemir, derin devlet sistemi ve zulüm politikalarını sahiplenme anlayışı, milliyetçiliğin güçlenmesine sebep olduğunu söyledi.

 

Derin Devletin Bu Eylemi PKK`ye Taze Kan Verdi

Gökdemir, Derin Devlet`in bu eylemi ile adeta PKK`ye taze kan verdiğini ve Kürt-Türk halkları arasından kin, öfke ve nifak tohumlarını ektiğinin altını çizerek daha sonra basın açıklamasını şöyle sürdürdü: \"Başbakan Erdoğan`ın bugünlerde sarf ettiği `Derin Devleti tümüyle temizleyemedik`sözünün Uludere olayının tekabül eden bir birçok yönü gün yüzünü çıkmıştır. Sivil halka yönelik terör eylemlerini, PKK ya da devletin güvenlik güçleri tarafından yapılmış olsun failleri bulup ortaya çıkarmak, Ak Parti hükümetin sorumluluğundadır.\"

 

\"Uludere Roboski katliamı `Geciken adalet, adalet değildir` ilkesine binaen Başbakan özürden imtina ettikçe, sorumluların bulunup cezalandırılmadıkça ve siyasi ağırlığını ortaya koymadıkça, mevcut yaranın kangrene dönüşmesine sebep olacaktır\" diyen Gökdemir, yazılı basın açıklamasını şu ifadeler ile kaydetti: \"Kamuoyunda olayın üstünü örtülmesi ve karartılması endişesi ciddi boyutlara ulaşmıştır. Emir komuta zinciri içerisinde işlenmiş olan bu katliamın sorumlularının ve rol oynayanların mutlaka yargılanmaları ve cezalandırılmaları sağlanmalıdır.\" (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir