• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Devlet Haramları Meşrulaştıramaz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Mustazaflar Cemiyeti Bingöl Şube Başkanı Hamdullah Tasalı, yılbaşı kutlamaları ve Milli Piyango hakkında açıklamalarda bulundu.

İçki, kumar ve şans oyunlarının devlet tarafından yaygınlaştırması ve icra edilmesinin bir facia olduğunu ifade eden Tasalı, "Alkolün ve kumarın insan sağlığına zararının yanında belki de en önemli zararı topluma, ekonomiye, sağlığa, aileye, mala ve akla verdiği zararlardır. Toplumu komaya sokmuş bir hastalık ve virüstür. Acilen tedavi ve önlemler alınmazsa, daha bilmediğimiz büyük felaketlere ve hastalıklara sebebiyet verecektir. Uzmanlarca yapılan araştırmalara bakılırsa, içki ve kumarın vb. kötü alışkanlıkların istatiksel olarak aşağıda görüldüğü gibi sonuçları, korkunç boyutlardadır" diye konuştu.

İslam`ın haram kazancı yasakladığını hatırlatan Tasalı, "Allah`ın insanoğluna vermiş olduğu akıl, sağlık, zaman ve mal birer nimettir. Kumar oynamak, bu nimetleri zararlı bir şekilde kullanmaktır. Aile fertlerinin nefretini kazanmak ve onlara kötü örnek olmaktır. Sosyal hayatı temelinden sarsmak, çalışma hayatını ve helal kazancı baltalamak, tembelliği ve miskinliği hayata hakim kılmaktır. Rahmetten, bereketten, huzurdan, mutluluktan uzak kalıp; şeytani ve süflî arzularla yaşamaktır. İşte bu sayılan zararlardan korunmak için, İslam dini, kumarı haram kılmış ve onu büyük günahlardan biri saymıştır" dedi. (Nihat Kanat-İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir