• DOLAR 32.382
  • EURO 35.666
  • ALTIN 2324.566
  • ...
Hindistanlı Müslüman kadınlardan vatandaşlık yasası protestosu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Binlerce Hindistanlı Müslüman kadın ellerine pankart ve bayraklarla yürüyüş düzenleyerek hükümetin ırkçı ve ötekileştirici uygulamalarını protesto etti.

Hindistan'da, göçmenlere vatandaşlık verilmesini kolaylaştıran yasada Müslümanların kapsam dışı bırakılması uzun süredir protesto ediliyor.

Pakistan, Afganistan ve Bangladeş'ten Hindistan'a 31 Aralık 2014'ten önce gelen 6 dini gruba vatandaşlık yolunu açan ancak aynı durumdaki Müslüman göçmenleri kapsam dışı bırakacak şekilde değiştirilen Vatandaşlık Yasası'na karşı düzenlenen protesto eylemleri devam ediyor.

Yürürlüğe giren kanun kapsamında, özellikle Pakistan, Bangladeş ve Afganistan'da dini baskıdan kaçan Budist, Sih, Jain, Parsi, Hindu ile Hristiyanlar kimliklerini ve Hindistan'da 6 yıldan uzun süredir yaşadıklarını kanıtlamaları halinde vatandaşlık elde edebilecek, aynı pozisyondaki Müslümanlar ise kapsam dışında tutulacak.

Söz konusu kanun metni teklifi 1 Aralık 2019'da Parlamento tarafından onaylandığından beridir ülke çapında protestolara yol açmıştı. (Zeyd Varol-İLKHA)

 

 





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir