• DOLAR 32.511
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2478.012
  • ...
Trump ABD’li generaller için ‘aptal çocuklar’ dedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Washington Post’ta çalışan iki muhabirin ortak çıkardığı yeni kitapta, 2017’de Pentagon’da düzenlenen ve üst düzey askeri liderlerin de bulunduğu bir toplantıda Başkan Trump’ın ABD’li generaller için ‘aptal çocuklar’ dediği belirtildi.

Kitaptaki ilgili kısma göre, Pentagon’da ABD’nin eski Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford’un da katılımıyla bir toplantı düzenlendi. Yurtdışındaki ABD askerlerinin misyonu ve NATO ile olan ittifaklara ilişkin tartışmaların yapıldığı toplantı sırasında Başkan Trump, bu konuda hayal kırıklığı yaşadığını belirterek, 16 yıl geçmesine rağmen ABD’nin Afganistan savaşını kazanmamasından şikayet etti. Trump, buradaki konuşmasında, “Hepiniz kaybedenlersiniz... Artık nasıl savaş kazanacağını bilmiyorsunuz” dedi.

Kitapta yer alan iddiaya göre Trump, konuşmasının devamında, “Sizinle asla savaşa gitmeyeceğim. Siz bir grup aptal çocuksunuz” ifadelerini kullandı.

Söz konusu toplantıda, daha sonra hükümetten istifa eden Eski Savunma Bakanı James Mattis ve Trump’ın görevden aldığı eski Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’un da bulunduğu belirtildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir