• DOLAR 32.443
  • EURO 35.668
  • ALTIN 2323.14
  • ...
Etkili olan kar nedeniyle yaklaşık 500 yerleşim yeri ulaşıma kapandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hakkari, Bitlis, Van ve Muş'ta yaklaşık 500 yerleşim biriminin yolu kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Belediyeler il merkezlerinde, Karayolları ve İl Özel İdaresi ekipleri ise köy ve mezra yollarında yol açma çalışması yapıyor.

HAKKARİ                                                                       

Hakkari'de etkili olan kar ve tipi nedeniyle 141 köy ve mezra yolu ulaşıma kapandı.

Etkili olan kar nedeniyle Hakkari-Şırnak Karayolu trafiğe kapandı. Kent merkezinde kar kalınlığı 20, kırsal ve yüksek kesimlerde 50 santimetreye ulaştı. Hayatın durma noktasına gelen köy ve mezra yollarında, yol açma çalışmaları güçlükle yapılıyor.

Ulaşıma kapanan yolların açılması için Karayolları ve İl Özel İdaresine bağlı ekiplerin çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

BİTLİS                                                                        

Bitlis'te de etkili olan kar nedeniyle 80 köy yolunda ulaşımın sağlanmadığı belirtildi. Kapanan köy yollarının açılması için Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

VAN                                                                        

Van'da da kar yağışı nedeniyle 270 yerleşim birimine ulaşım sağlanmıyor.

Van ve çevresinde dün başlayan kar yağışı, bugün de aralıklarla etkisini sürdürmeye devam ediyor. Özellikle kırsal bölgelerdeki yoğun yağış nedeniyle Bahçesaray, Başkale, Çatak, Gevaş, Gürpınar, Muradiye ve Saray'da 99 mahalle ve 171 mezranın yolu ulaşıma kapandı.

Kapanan mahalle ve mezra yollarının açılması için Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri yoğun bir çalışma yürütüyor.

MUŞ                                            

Muş-Bitlis Karayolunda kar yağışı ve sis nedeniyle sürücüler ilerlemekte güçlük çekti. Hava sıcaklığının eksi 5'lere düştüğü Muş'ta vatandaşlar araçlarını çalıştırmakta zorluk çekti. Bazı vatandaşlar araçlarını çalıştırmak için arabalarının altında ateş yaktığı görüldü.

Meteorolojiden buzlanma, don ve sis uyarısı                                            

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü, bölge genelinde havanın parçalı çok bulutlu ve yağışlı geçeceğini belirtti.

Ayrıca, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer sis hadisesi beklendiği ifade edildi. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir