• DOLAR 32.552
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2426.69
  • ...
Batman Tanıtım Toplantısı Geniş Katılımla Gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Valiliği Batman`ın daha iyi tanıtılması, sosyal, kültürel açıdan geliştirilmesi ve turizm potansiyelinin arzu edilen seviyeye ulaştırılması için üniversite, kamu kurum ve kuruluşları, basın kuruluşları, oteller, turizm acenteleri, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve ilgili diğer kesimlerin katılımıyla durum değerlendirmesi ve istişare toplantısı düzenledi.

 

Kültür Merkezi`nde yaklaşık 3,5 saat süren toplantıya başta Vali Yılmaz Arslan olmak üzere Vali Yardımcısı Şener Çağlar, Batman Üniversitesi Rektörü Abdüsselam Uluçam, ilçe kaymakamları, Batman Belediye Başkan Yardımcısı Gülistan Akel, BATSO Başkanı Osman Nasıroğlu, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, Sason Belediye Başkanı Muzaffer Arslan, İkiköprü Belde Belediye Başkanı Ali Kıyanç, Kayapınar Belde Belediye Başkanı Abdülmuttalip Bademci, kamu kurum yöneticileri, basın mensupları, sivil toplum kuruluşu ve meslek odası temsilcileri katıldı.

 

Programın açış konuşmasını yapan Vali Arslan, kentlerin gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında çeşitli platformlarda tanıtım yapmasının bir gereklilik olduğunun altını çizerken, önemli olanın bu çalışmaların ortak akıl ve konsensüsle yürütülmesi olduğunu ifade etti.

 

Batman`ın tanıtımı konusunda harekete geçilmesi gerektiği üzerinde herkesin mutabık olduğunu belirten Vali Arslan, Batman`ın mevcut şartlar içinde en iyi şekilde tanıtılması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini kaydetti.
Vali Arslan, \"Bu konuda kendi imkanlarımızla bir plan yapıp bunu icra edebilirdik, ancak bu plan eksik kalırdı. İstedik ki, bu ilin üniversitesi, belediyesi, sivil toplum kuruluşları, basın mensupları, işadamları da fikirlerini ortaya koysun ve bu proje toplumun tüm kesimlerinin katkı sağladığı ortak fikirlerden oluşsun\" şeklinde konuştu.

 

Batman`ın Tanıtımının Hasankeyf Üzerinden Yapılması Yeterli Değil
Batman tanıtımının sadece Hasankeyf üzerinden yapılmasının yeterli olmayacağını vurgulayan Vali Arslan, Batman`a ait tüm değerlerin birlikte konuşulmasının daha doğru olacağını belirtti.

 

Batman üzerinde değerlendirme yapılırken sadece Batman`ın menfaatinin düşünülmesi ve herhangi bir siyasi mülahazaya girilmemesi gerektiğine dikkat çeken Vali Arslan, basına da bu anlamda büyük görev düştüğünü söyledi.

 

Vali Arslan`ın konuşmasının ardından söz almak isteyen kurum ve kuruluş temsilcilerine görüş ve önerilerini anlatmaları için beşer dakikalık süre verildi.

 

İlk olarak kürsüye çıkan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, üniversitenin tanıtım konusunda yaptığı çalışmaları anlatarak, geleceğe ilişkin projelerini açıkladı. Aynı zamanda Hasankeyf Kazı Başkanı da olan Rektör Uluçam, Batman için çaba gösteren herkesin onurlandırılması ve desteklenmesi gerektiğini belirtti.

 

Prof. Uluçam; \"Birbirimizi sevelim, sayalım ve yapılan hizmetleri takdir edip hep birlikte Batman`a sahip çıkalım\" dedi.

 

Daha sonra sırasıyla Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Müftülük, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, TPAO Bölge Müdürlüğü, DSİ Bölge Müdürlüğü, Fasl-ı Gül Derneği, Batman Sosyal Gelişim Derneği, Batman Turizm Tanıtım Derneği ve Batman Sanat Tiyatrosu temsilcileri kürsüye çıkarak Batman`ın daha iyi tanıtılması konusunda hazırladıkları projeleri sundular.

 

Sunumların ardından toplantıya katılan dinleyicilere de söz hakkı verilerek konuyla ilgili görüşlerini anlatma fırsatı verildi.

 

Vali Arslan, toplantının kapanış konuşmasında, böylesi önemli bir konunun tek bir toplantıyla ele alınmasının yeterli olmayacağını ifade ederek bu şekilde bir kaç kez daha bir araya gelineceğini belirtti.

 

Vali Arslan, herkesin üzerine düşeni yaparak Batman için görevini en iyi şekilde yerine getireceğine inandığını vurgulayarak, \"Gerek şahsım gerekse sizler! Hepimiz kendi alanımızda sorumluluk sahibi olarak elimizden geleni en iyi şekilde yapacağız. Hiçbirimizin mazerete sığınma lüksü olamaz. Dolayısıyla mevcut durumumuz itibariyle, sahip olduğumuz potansiyel ile ne yapabiliyorsak onu yapmalıyız\" şeklinde konuştu.

 

Batman`la ilgili faaliyet yapacak, tanıtım yapacak ve artı değer katacak herkese destek vereceklerini ifade eden Vali Arslan, memleketin menfaatine projesi olan herkese kapılarının açık olduğunu kaydetti.

 

Vali Arslan, toplantının sona ermesinin ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü`nün düzenlediği Proje Döngüsü Kursu`nu başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifikalarını verdi.

 

Program Kültür Merkezi Fuayesi`nde düzenlenen resepsiyonla son buldu. (Mehmet Mikyas - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir