• DOLAR 32.552
  • EURO 34.878
  • ALTIN 2431.046
  • ...
Süresiz nafaka mağdurları Cumhurbaşkanına seslendi:  Kanayan yaraya merhem olmak sizin elinizde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Süresiz Nafaka Mağdurları Platformu kurucusu ilhan Ergincan, cumhurbaşkanına seslenerek, “Kanayan bir yara vardır ve bu yaraya merhem olmak da sizlere düşmektedir” ifadelerini kullandı.

“SORUNLARI TESPİT ETMESİ MEMNUNİYET VERİCİ”

Ergincan, “Cumhurbaşkanımız evlilik yaşının 30 yaşın üstüne çıktığını ve gençlerin evlilikten uzaklaştığını belirtmiştir. Mağdurların sözcüsü olarak defalarca Cumhurbaşkanımıza ve bakanlarımıza seslendik. Aile konusunda yürütülen yanlış politikalar sonucunda evliliklerin azaldığını, boşanmaların arttığını ve bunun yurt dışı kaynaklı bir proje olduğunu, acilen önlem alınması gerektiğini belirttik. Gelinen noktada Cumhurbaşkanımızın sorunları tespit etmesi memnuniyet vericidir. Fakat unutulmamalıdır ki sorunun çözümü bizlerde değil sizlerdedir. Cumhurbaşkanımız aile konusunda geldiğimiz noktayı özetleyerek "Evlilik dışı ilişkiler meşrulaştırılmaya çalışılıyor. Bu tehlikelidir." dedi.

“EVLİLİĞİN AZALMASINA NEDEN OLAN KANUNLAR ORTADAN KALDIRILMALI”

Sorunların çözüm mercii sizsiniz diyen Ergincan, konuşmasına şöyle devam etti: “ Artık ivedi şekilde evliliğin azalmasına neden olan kanunların ortadan kaldırılması ve gençlerin geleceğe, Aile kurumuna yeniden güvenmesi için çalışmalar yapmalısınız. "Gençler evlenmiyor." dediniz. Evet, evlilikten kaçıyorlar. Çünkü korkuyorlar. Buna sebep ise; severek, emek harcayarak kurdukları yuva dağıldığında başlarına gelecek olanlardır. Ekonomik şartlardan dolayı çalışmasanız dahi çalışan eşinize nafaka ödüyorsunuz. 6284 sözlü iftira beyanıyla kocasına evden uzaklaştırma aldırıp mahkemelerde yalancı şahitlerle maddi manevi tazminat hakkı alan kadınla erkeğe yaşama hakkı tanınmıyor. Kanayan bir yara vardır ve bu yaraya merhem olmak da sizlere düşmektedir. İstanbul sözleşmesi ve kadına şiddeti önlediği iddia edilen kanunlar, derhal kaldırılmalıdır. Süresiz nafakaya alt ve üst sınırın olduğu bir süre getirilmeli, çocuklar para ile haczedilmemelidir. Çocuk, anne-baba arasında birbirlerine karşı bir koz, bir silah olarak kullandırılmamalıdır. Nafaka hapsi insan haklarına aykırıdır ve acilen kaldırılmalıdır. Genç evlileri kendi eliyle evlendiren devlet, yine kendi eliyle cezalandırmamalıdır.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir