• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.578
  • ...
Sayın Başbakan`a Bir Hatırlatma!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
"Bunlar duvarda kılıfın içerisinde Kur`an`dan hiç bir zaman korkmadılar. Bunlar o kılıfın içerisinden çıkartılıp okunmasından ve anlaşılmasından korktular" Recep Tayyip Erdoğan
 
Evet, bu ülkede son 100 yılı dikkate alarak konuşursak Sayın Başbakanın dile getirmiş olduğu bu sözler güzel güzel de istenilen adalet bir türlü icra edilemeyince her şey havada kalıyor.
 
"SAYIN BAŞBAKAN SİZ VE HÜKÜMETİNİZİN UYGULAMIŞ OLDUĞU BİR TAKIM YANLIŞ POLİTİKALARDAN VE TOPLUMUN TÜM KESİMLERİNE MADDİ VE MANEVİ ANLAMDA UYGULAMAKTAN ÇEKİNDİĞİNİZ ADALETTEN DOLAYI SİZLER HİÇ ALLAHTAN KORKMUYORMUSUNUZ" diye sormak lazım geliyor.
 

Toplumun her kesiminin beklediği yani maddi ve manevi anlamda adalet sağlanamayınca "zulüm" ortaya çıkıyor. İnsanı yücelt ki devlet yücelsin diyen sayın başbakana, alan el iken veren el olduk diyen sayın başbakana, devletin kasalarını altınla dövizle doldurduk diyen Sayın Başbakana sesleniyorum... Tüm bu biriktirdiklerinizi öbür tarafa mı götüreceksiniz. Allah azze ve celle kişisel anlamda "tekasürü" yasaklamışta devletlere mal yığmaları için izin mi vermiş? Binlerce yıl önce Firavunlarda altınları biriktirmiş ama insanlarını köle edinmişlerdi. Mezarlarına ulaşıldığında görüldü ki o altınlar onlara hiç bir fayda sağlamadı. Onlarda devletimiz güçlü olsun diye o altınları biriktirmişlerdi. İnsanlarını kendilerine kul köle edinerek. Bu günde değişen bir şeye yok ki, İnsanlar yine köle bu sefer ki köleler yani bizler gönüllü köle he şeye razı köle. Açlık sınırı 1040 tl ama asgari ücret son zamlarla 774 lira. Yoksulluk sınırı 2000 tl nin üzerinde ama milyonlarca çalışan emekçi bu gelire sahip değil. Sahip olmadığı gibi buna ulaşmayı hayal dahi edemiyor. Ülkenin son 10 yılına damgasını vuran kâğıdı kalemi elinde tutan iktidara sormak lazım adaletin ve kalkınman hani nerede? Bu kalkınma bu bahsettiğimiz kesimlere ne zaman yansıyacak? Allahtan kitaptan Kur`an`dan bahsetmeniz bizleri duygusal anlamda mest ediyor gözlerimiz doluyor :)) Ancak bir de madalyonun öbür yüzünü bir çevirin bakın lütfen. Hz Ömer`in adaletinden örnekler sunarken insanları maddi ve manevi anlamda kamplara bölmenin neresi adalet. Manevi anlamda insanların hür iradeleriyle hareket etmelerine engel olmanın neresi adalet. İslamı yaşam biçimi olarak gören halkımızın çalışan ve okuyan kızlarının kadınlarının örtülerine müdahil olmanın neresi adalet? Yusuf iyelerde ölüm döşeğindeki anneleriyle görüştürülmeyen mahkûm kardeşlerimize uygulanan muamelenin neresi adalet? Sivas olaylarından dolayı ömür boyu mahkûm edilmiş mazlum insanları zindanlarda çürütürken BAŞBAĞLARI yakıp yıkan ve 33 Müslüman`ı katledenlere hala seyirci kalmak mıdır adalet? Bu ülkede 4C ye gönderilmemek için hak arayan Tekel işçilerini, tüm özel şirket elemanlarını dar gelirlileri ve toplumun tüm alt gelir guruplarını Ergenekoncu zannetmeyiniz. Size ve hükümetinize yönelik yapılan her eleştiri ve her eylem sonucu yapılan açıklamalarda, eylemi yapanları veya eleştiri yapan kesimlerin birileri tarafından kullanıldığını söylüyorsunuz. Hayır Sayın Başbakan bizler Ergenekoncu, balyozcu, taş atan molotoflarla ortalığı yakan yıkanlar değiliz. Her medeni insan ve insanlar gibi yanık yüreklerimizden feryatlarımızı iletiyor bunları duymanızı ve buna göre adımlar atmanızı talep ediyoruz. Hakça ve adaletçe külfeti de ortak paylaşalım nimeti de ortak paylaşalım diyoruz.10000 dolarları geçen kişi başına milli gelirden bu kesimler ne zaman nasiplenecek diyoruz.

Bizler hiç bir kamu işçisine reva görmediğiniz 4C ye rıza göstermedik göstermiyoruz. Zaruretten çalışıyoruz. Bu ülkede siyasilerin yaptığı yanlışların faturasını bize kesmenizin neresi doğru? Özelleştirme politikaları gereği devletin kadrolu işçilerini sizler 43 yaşında 45 yaşında emekli etmediniz mi? Sonrada emeklilik yaşını yukarılara çekiyorsunuz. Toplumun bir kesimini rahatlatırken diğer bir kesimini neden mağdur ediyorsunuz? Kendisinden ayetler okuyarak örnekler verdiğiniz yüce kitabımızda " FAKKU RAGABE" diye bir ayet geçer. Bu da kölelere özgürlük anlamına gelir. Evet, her alan ve anlamda kölelere özgürlük talep ediyoruz. Fitne çıkarıp ekini ve nesli yok edenleri kastetmiyoruz. " Ey iman edenler! Allah için hakkı titizlikle ayakta tutan, adalet ile şahitlik eden kimseler olun. Bir topluma olan kininiz, sakın ha sizi adaletsizliğe itmesin. Âdil olun. Bu, Allah`a karşı gelmekten sakınmaya daha yakındır. Allah`a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah, yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır.
Vesselam
Şinasi Uludoğan

Bu haberler de ilginizi çekebilir