• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
​Avrupa Yetim Eli Kosova’da yüzlerece mağdura sıcak aş dağıtımında bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kurulduğu günden bu yana din, dil, ırk, mezhep ayırımı yapmadan dünyanın birçok ülkesinde yetim ve muhtaçlara yardım ulaştıran Avrupa Yetim Eli, Karadağ’da başlattığı “2020 Balkanlar Kış Yardımı” çalışmalarına Kosova’da devam ediyor.

Yugoslavya’nın dağılmasıyla küçük devletlere bölünen ve Balkan ülkeleri olarak bilinen bölgede yaşayan insanların çoğu bir sıcak yemeğe, bir battaniye ve yakacak malzemeye ihtiyaç duyuyor. İşsizlik ve mağduriyetin had safhada olduğu bölgede yardım çalışmalarına devam eden Avrupa Yetim Eli, dün gece Kosova’da çok sayıda fakir, muhtaç, yetim aileye ulaştırdığı gıda paketi, battaniye ve temizlik malzemesi yardımından sonra bu kez de aynı bölgede yüzlerce yaşlı, kimsesiz ve mağdura sıcak yemek dağıtımı yaptı.

Muhtaçlar, Avrupa Yetim Eli tarafından organize edilen sıcak yemek programı kapsamında hem yemek yedi hem de evde bekleyen diğer mağdur aile fertleri için yemek götürme imkânına sahip oldu.

“Hayırseverlerimizden az çok demeden yetim ve mağdurlara el uzatmalarını istiyoruz”

Yaptıkları program ile ilgili konuşan Avrupa Yetim Eli Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, bölgede bulunan muhtaçlar için bir sıcak çorbanın, bir kap yemeğin çok değerli olduğunu söyledi.

Ateş, “Uluslararası yardım kuruluşu Avrupa Yetim Eli olarak balkan ülkelerinde kış yardım çalışmalarımız devam ediyor. Şuanda Kosova’dayız. Dün gece -2 derecede soğuk havada mağdurlara gıda paketi, battaniye, temizlik malzemesi gibi yardımlarımız oldu. Şuanda yine Kosova’da evsiz ve mağdur ailelere sıcak yemek dağıtımı yapıyoruz. Bu çalışma sadece bir öğün olarak yapıldı. Hayırseverlerimizden az çok demeden yetim ve mağdurlara el uzatmalarını istiyoruz. Burada havalar çok soğuk. Bir sıcak çorba, bir kap yemeğin çok değeri var. İnsanlarımız burada sıcak bir ortamda yemeklerini yiyorlar. Hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz.” dedi. (Nizamettin Aşkın- İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir