• DOLAR 32.386
  • EURO 35.098
  • ALTIN 2326.487
  • ...
"Akademik başarı için çok kitap okumamız lazım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep’te, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılan 16 derslikli Şahinbey ilçesinin Küçükkızılhisar Mahallesi’ne yaptırılan Küçükkızılhisar Ortaokulu düzenlenen törenle açıldı.

Törende konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, kentte yapımı devam eden 4 bin dersliğin 800 tanesinin tamamlandığını söyledi.

Gaziantep’te eğitim politikalarının en iyi uygulandığı şehir olmak gibi bir hedeflerinin olduğunu ifade eden Gül, kentin bu anlamda şanslı bir şehir olduğunu söyledi.

Yeni nesil okulların çok amaçlı olduğuna işaret eden Gül, “Bu okulumuzda her ne kadar 16 derslik olsa da eski dersliklerle kıyasladığımız zaman aslında 26-28 dersliğe yakın bir büyüklüğü var ve yeni nesil okullarda sadece derslik düşünülmüyor. Bilgisayar laboratuvarları, müzik atölyesi, spor ve konferans alanları gibi çocuğun akademik eğitimlerinin yanı sıra sosyal kültürel faaliyetlerini de yapabilecekleri birimler oluşturuluyor. Gaziantep’te devam eden 4 bin dersliğimiz vardı. Bunun 800 tanesi şu anda tamamlandı. Tamamlanan okulların açılışını yapmadık ama bundan sonraki süreçte tüm okullarımızı ziyaret ederek öğrenci, öğretmen ve velilerimizle bir araya geleceğiz.” dedi.

“100 hayırsevere ihtiyacımız var”

Okul yaptıracak 100 hayırsevere ihtiyaç olduğunu dile getirerek çağrıda bulunan Gül,  “100 hayırsever arıyoruz ve bu hayırseverlerin 6 tanesini İstanbul’da bulduk. Bu devam edecek. Allah (Celle Celaluhu) hayırseverlerimizden razı olsun. 4 bin dersliğimizi kamu yapıyor. Şu anda ise devam eden 3 bin 200 dersliğimiz var. Ama bizim 4 bin 500 civarında da dersliğe ihtiyacımız var. Bu yaklaşık 150 okul ediyor. Bu 150 okulun 50 tanesini Milli Eğitim kaynakları yapsın. 100 tanesini de hayırseverlerimiz yaptığında ki ben yapacaklarına inanıyorum, Gaziantep’in eğitim sorunu köklü olarak ortadan kalkmış olacak.” ifadelerini kullandı.

“Çocuklarımızın sosyal ve kültürel alanlarını geliştirmelerini istiyoruz”

Eğitim alanında devam eden projeleri de hatırlatan Gül, “Fiziki şartları uygun olan yerlerde de müzik, spor ve beceri tasarım atölyeleri yapılıyor. Çocuklarımızın sosyal ve kültürel alanlarını geliştirmelerini istiyoruz. Tasarım beceri atölyelerinde her çocuğumuzun mümkünse bir enstrüman çalması yönünde ciddi bir gayretimiz var. ‘Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor Projesi’ devam ediyor. Proje kapsamında öğrencilerimizi evlerinde ziyaret eden tüm öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“24 saat açık olacak bir kütüphane yapacağız”

Türkiye’de ilk defa bir büyük şehirde bütün okullarda TÜBİTAK’ın bütün yayınlarının yer alacağının altını çizen Gül, “Bunun başka bir örneği yok. Bunu da birlikte yapıyoruz. Yine Şahinbey’de TÜBİTAK kitaplarının dışında belediyemizin 350 kitaplık bir seti olacak, bu bütün okullara dağıtılacak. Akademik başarının olması için çok kitap okumamız lazım ve kitaba erişimin de çok kolay olması gerekiyor. Yine şehrimizde bu sene Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından bir kütüphane yapılacak. 24 saat açık ve herkesin ulaşabileceği yerde, herkesin kullanabileceği bir kütüphane olacak.” şeklinde konuştu.

“Meslek liseleri altın bilezik”

Meslek liselerini güçlendirmek için çalışmalar yürütüldüğünü aktaran Gül, “Bu sene özellikle meslek liselerini de güçlendirmek istiyoruz. Türkiye’nin fiziki anlamda en güzel meslek liseleri, kampüsleri şu an Gaziantep’te yapılıyor. Bunların içerisini doldurmamız lazım. Meslek lisesi dediğimiz aslında altın bilezik. Bu liselere giden öğrencilerimize Gaziantep’i Geliştirme Vakfı (GAGEV) olarak burs vereceğiz. Mesleki eğitimin güçlendirilmesi, mesleki eğitime daha çok talebin olması ile ilgili de bir çalışmamız olacak. Bizim hiçbir öğrencimizin diğer öğrencilerimizden eksiği ya da fazlalığı yok. Öğrencilerimizin yeteneklerine göre değerlendirilmesi önemli. Nasıl ki kuştan yüzmesini bekleyemezsek balıktan da uçmasını bekleyemeyiz. Çocuklarımızı yeteneklerine göre yönlendirdiğimizde daha iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyoruz.” diye konuştu.

Sosyal medyadan gelen sınav sorusuyla ilgili de açıklama yapan Vali Gül, “Bu son zamanlarda sosyal medyadan ‘sınavlara girme kısıtlandı mı, yasaklandı mı, kaldırıldı mı?’ diye sorular geliyor. Böyle bir şey yok, valilerin böyle bir yetkisi de bulunmuyor. TEOG’da bütün çocuklar sınava giriyordu. TEOG’dan sonra isteyen öğrencilerimiz sınava giriyor istemeyenler girmiyorlar. Ama kendi mahallesinde, kendi mahallesine yakın 7 tane okulu tercih ediyor. O 7 tane okuldan bir tanesine sınavsız girme hakkına sahip oluyor.” dedi.

Öğrencilere yarıyıl tatili için tavsiyelerde de bulunan Gül, “Karnenizdeki notunuz ne olursa olsun hepsi düzelebilir. Yeter ki moral ve motivasyonunuz iyi olsun.  Eksiklerinizi görelim onlardan ders çıkaralım. 632 bin öğrencimize öğretmenlerimize ve velilerimize yarıyıl tatilinin hayırlı olmasını diliyor, hepinize iyi tatiller diliyorum.” ifadelerini kullandı.

“Eğitime yatırımlarımız sürecek”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da, eğitime yapılan yatırımların devam edeceğini belirtti.

İnsan hayatında eğitim öğretimin çok önemli olduğuna işaret eden Tahmazoğlu, “Doğumdan ölüme kadar yapacağımız en önemli şey öğrenmek ve kendimizi geliştirmektir. Gaziantep çok hızlı büyüyor. Geçmişte derslik konusunda yeteri derecede yatırım yapılmadığı için biraz geride kaldı. Ancak son 15-20 yılda Gaziantep’e yapılan eğitim yatırımı Cumhuriyet tarihinde yapılanın daha fazlası kadar yapıldı. Gaziantep’teki hızlı nüfus artışı nedeniyle halen okul ihtiyacımız bulunuyor.  Gaziantep Valimiz Davut Gül’ün önderliğinde bu yıl 100 okul 100 hayırsever arayışı var. Şahinbey Belediyesi olarak bizde bu projeye katkı sağlayıp destek olacağız. Şu ana kadar 4 okul yaptık. Yine öğrencilerimize her ay kitap dağıtımımız devam ediyor. Şu ana kadar ilçemizde 4,5 kitap dağıtımı gerçekleştirdik. Yarıyıl tatilinde düzenleyeceğimiz etkinliklerle öğrencilerimize dolu dolu bir yarıyıl tatili geçirmelerini sağlayacağız.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Gül ve beraberindekiler, kurdele keserek okulun açılışını yaptı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir