• DOLAR 32.559
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2435.049
  • ...
​Karne alan öğrenciler duygularını paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu sabah itibariyle Diyarbakır genelinde yaklaşık 492 bin öğrenci karne aldı. Karne alan kimi öğrenciler, başarılarının yansıması olan karne notlarından memnun olduklarını belirttiler.

Merkez Kayapınar ilçesi Şehit Halit Gürsel Proje İmam Hatip Lisesi 10'uncu sınıf öğrencilerinden Arzu Sena Boynukara, "Diyarbakır’daki en iyi okulun bizim okul olduğunu söyleyebilirim. Hem fen dersleri hem de proje dersleri okutulduğu için çok başarılı bir okul. Bütün herkesin okulumuza gelmesini isterim. Erasmus ve TÜBİTAK alanından çok projeler yaptık. Hepsini yolladık sonuçlarını bekliyoruz. Baya fazla proje yaptık." dedi.

Başarılarında öğretmenlerinin büyük payı olduğunu belirten Boynukara, "Öğretmenlerimiz çok iyi. Kendi bilgilerini bizlere çok güzel bir şekilde sunuyorlar. Bütün öğretmenlerimiz ders anlamında çok başarılıdırlar. Bu dönem takdir aldım. Okulumuz çoğu öğrencileri de teşekkür ve takdir belgelerini aldı. Bende bu başarıyı gösterdiğim için mutluyum." ifadelerini kullandı.

“Tatilde bol bol kitap okuyacağım”

Arkadaşlarına tavsiyelerde bulunan Boynukara, "Karneleri çok iyi olmayan arkadaşlarımızın tatilde, konuları baştan tekrar edip hazırlanmalarını isterim. Bu şekilde inşallah ikinci yarıyıl istedikleri gibi geçer temennisinde bulunuyorum. Bende tatilde ders çalışmalarımı aksatmayacağım. Genel tekrarımı yapacağım. Böylelikle ikinci yarıyıl dönemine hazırlanmış olacağım. Ayrıca tatilde bol bol kitap okuyacağım." şeklinde konuştu.

Okullarının eğitim kalitesine de değinen Boynukara, "Şehit Halit Gürsel Okulu olarak okumada baya bir mesafe kat ettik. Kütüphanemizi zenginleştirdik. Okul olarak çok kitap okuyoruz. Yetkililerden de en çok kitap okuyan okul olarak ödül bekliyoruz. Ayrıca okulumuzun birçok eksiği Bakanlığımız tarafından gideriliyor ama akıllı tahta ihtiyacımız da var. Bu ihtiyacımızın da giderilmesini istiyoruz." diye belirtti.

“Akıllı tahtalar için bize yardım etmelerini talep ediyoruz”

Yasemin Atmaca ise şunları söyledi: "Ben bu okula yeni geldim. Çok iyi olduğunu bir dönemde bile anlayabildim. Eğitim durumu, öğretmenleri ve öğrencileri çok iyi. Bu okulda yaptığımız etkinliklerden tutun bütün faaliyetlerine kadar eski geldiğim okuldan biraz daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğünün bize verdiği desteği okulumuzda görebiliyoruz. Ama tek eksiğimiz olan akıllı tahtalar için de bize yardım etmelerini talep ediyoruz. Karnem genel olarak iyi. İyi olmayan yönler için şunu söyleyebilirim. Biraz sıkıntılar yaşadım kendi açımdan. İnşallah ikinci dönem toparlayacağım."

Merkez Yenişehir ilçesi Yenişehir Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi 9'uncu sınıfta eğitim gören görme engelli Rojin Çağlak, derslerde sergilediği performanstan dolayı üstün başarı belgesi aldı.

Görme engelliler için test kitabı oluşturulmadığından dolayı sınavlara sadece ders kitaplarından çalıştığını ifade eden Çağlak, "Ben sınavlara sadece ders kitaplarından çalıştım. Test kitaplarından hiç yardım alamadım. Çünkü biz görme engelli öğrenciler için henüz böyle bir uygulama yok. Bu süreçte elimden geleni yaptım ve sınavları geçtim." dedi.

“Ellerinde bunulan imkanları kullansınlar”

Çektiği zorlukları da dile getiren Çağlak, "Birkaç konuda zorluk çekiyorum. Örneğin; okulda arkadaşlarım bana genelde yardım ediyor fakat ben kendim yük olmadan yapmak istiyorum. Evde derslerimi çalışırken sadece konu anlatımından çalışabiliyorum. Diğer arkadaşlarım çözdüğü test kitabı gibi bize göre ayarlansaydı belki daha çabuk öğrenebilirdim." ifadelerini kullandı.

Engelli olmamalarına rağmen başarı gösteremeyen arkadaşlarına seslenen Çağlak, "Diğer arkadaşlarıma şunu tavsiye ediyorum. Ellerinde bunulan imkanları kullansınlar. Ben onların yerinde olsaydım inanın bu imkânı çok güzel kullanırdım ve başarımı artırırdım." şeklinde konuştu.

Tüm başarının kızına ait olduğunu söyleyen baba Beşir Çağlak ise, şöyle konuştu:

"Kızım Rojin Çağlak evde bütün işini kendisi yapıyor. Kabartmalı şekilde kitapları var. Evde bütün kendi imkanlarıyla ders çalışmasını sürdürüyor. Kızımı evden okula genelde ben getirip götürüyorum. Diğer arkadaşları okulda ona yardımcı oluyorlar. Kızımla gurur duyuyorum. Diğer ailelere de şöyle seslenmek istiyorum: Çocuklarını okutsunlar. Onlara destek olsunlar." (Cihat Altun, Ramazan Zeren, Gıyasettin Tetik, Bilal Kaymaz-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir