• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
​'Tatilde akraba ziyaretini ihmal etmeyin'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

2019-2020 birinci yarıyılında karne heyecanı yaşayan öğrencilere kendileri için ayrılan tatil süresince, akrabalarını ziyaret etmeleri ve komşuluk haklarına özen göstermeleri gerektiği tavsiyelerinde bulunuldu.

Şehit Hüseyin Göral İmam Hatip Ortaokulu, Şehit Hasan Halit Küçük Ortaokulu ve Şehit Faruk Demir İlkokulu öğrencilerini ziyaret eden Elazığ Vali Yardımcısı Uhud Emre Koyuncu, ileride öğrencilerin tamamının başarılı olacağına inandığını belirtti.

Koyuncu, "Eğitimin içerisinde tatil vermek de vardır. Öğrencilerimiz bunu hak ediyorlar. Müdürümüzün biraz önce de bahsettiği gibi Bakanlığımız öneri programını şekillendirmiş. Bu program içerisinde birçok aktivite ile birlikte akraba ziyaretleri de var tabi. Öğrenme, hayat boyu kesintisiz sürüyor zaten. Bizler de zamanında bu sıralarda oturuyorduk. Tatilinizi iyi değerlendirin. Karnesinde kırığı olan arkadaşlar olabilir hiç üzülmesinler, hayat bir süreçtir, hepinizin başarılı olacağınıza inanıyorum." dedi.

Elazığ Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk de, "2023 eğitim vizyonunda 'Mutlu Çocuklar Güçlü Türkiye' sloganıyla yola çıkılmıştır. Gerçekten de öğrencilerimiz mutlu olunca başarı da artacaktır. Daha güzel sonuçlar elde edilecektir. Geleceğimiz çocuklarımız ve gelecek bu çocuklar ile şekillenecek. İlimizde bugün itibari ile 515 kurumumuz 9bin 276 öğretmenimiz ve 125 bin öğrencimiz tatile girmiştir. Bizim amacımız çocuklarımızın tatillerini daha rahat ortamlarda geçirmeleri. Tabi eğlenmeleri gerekiyor ama bunun yanında Bakanlığımızın programı doğrultusunda 384 saat tatil yapacaklar. Tatil süresince bakanlığımızın hazırlamış olduğu plan dahilinde olmalıdır. Tabi kendilerinin de daha önce belirledikleri planlarını da ekleyebilirler." dedi.

Öğrencilere "Akraba ve komşu ziyareti ile unutulmaya yüz tutmuş değerler" önerisi

Gürtürk, "Bizim temennimiz çocuklarımızın okuması, gezmeleri, seyahat etmeleri, tarihi turistik yerleri görmeleri, özellikle akraba ziyareti yapmaları ve kendi apartmanındaki komşularını ziyaret etmeleridir. Apartmandaki arkadaşları ile birlikte kitap okuma halkaları oluşturmaları ve birbirlerini ziyaret etmeleri... Tabi bu saydıklarımız velilerimizin kontrolü altında gerçekleşmeli ve takibini iyi yapmalılar. 20 kişilik apartmanda kimse birbirini tanımıyor. Tatil süresince velilerinin denetim ve gözetiminde bir araya gelerek ilimize yönelik güzel çalışmalar yaparlarsa unutulmaya yüz tutmuş değerlerimizi de ailelerimizin marifeti ile geliştirilirse çocuklarımız daha mutlu olacaklardır. Tüm öğrenci ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyorum." ifadelerini kullandı.

Karne alan öğrencilere belgelerinin yanı sıra hediyeler takdim edilerek mutlu bir tatil geçirmeleri temenni edildi. (Mustafa Daştan-İLKHA)

 









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir