• DOLAR 32.596
  • EURO 34.703
  • ALTIN 2521.476
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman yerel gazetelerinde 28 Aralık 2012 Cuma günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;


BATMAN BASIN.COM: ROBOSKİ SİSTEMİN YAPTIĞI CİNAYETLERDEN SADECE BİRİ
Roboski katliamının yıldönümü nedeniyle Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada, katliamdan sorumlu olanların bir an önce cezalandırılması ve resmen özür dilenmesini istendi. Hükümetin tavrının eleştirildiği açıklamada ayrıca bu acı olaydan propaganda ile menfaat elde etmeye çalışanlara da tepki gösterildi.


HÜDA-PAR`IN AMBLEMİ BELLİ OLDU
Mustazaflar ile Dayanışma Derneği`nin kapatılmasının ardından Hür Dava Partisi (Hüda-Par) kuruldu. Hüda-Par, bugün düzenleyeceği basın toplantısıyla kamuoyunun önüne çıkmaya hazırlanıyor.


BATMAN MEZOPOTAMYA GAZETESİ: HÜDA PAR: ROBOSKİ, BİR KATLİAMDIR
Roboski katliamının yıldönümü nedeniyle yazılı basın açıklaması yapan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), sivil halka yönelik eylemlerin kimden gelirse gelsin terörist eylem olduğu belirtilerek, Roboski`nin devlet eliyle işlenen bir katliam olduğu ve devletin bu olayda sorumluluğunu kabul etmesi gerektiğini vurguladı.


MAVA DAĞINDA PETROL BULUNDU
Batman`ın Hasankeyf ile Gercüş ilçeleri arasında bulunan Mava Dağlarında petrol bulundu.


BATMAN MEDYA GAZETESİ: BATMAN KÖPRÜSÜNDE BÜYÜK TEHLİKE!
Su seviyesinin yükselmesiyle Batman çayı üzerindeki köprüde çökmeler yaşandı.


AİLESİ CENAZEYİ ALDI
Geçtiğimiz hafta `Töre` cinayetine kurban giden ve cesedi Batman çayına atılan 15 yaşındaki genç kadın Hatice Daşlı`nın cenazesi yakınları tarafından Batman Bölge Devlet Hastanesi morgundan alındı.


BATMAN BARIŞ GAZETESİ: SAĞLIKÇILARDAN ATAMALARA TEPKİ
Sağlık ve Sosyal Emekçileri Sendikası (SES) Batman Şubesi, sağlık çalışanlarının istekleri dışında (re`sen) atamalarına tepki gösterdi.


SASON`DA HASTA KURTARMA OPERASYONU
Tipi ve çığ düşmesi sonucu Sason Çakırpınar Köyü Han Mezrasının yolu ulaşıma kapandı. Fenalaşan üç aylık hamile kadın ekiplerin yolu açması sonucu hastaneye yetiştirilerek müşahede altına alındı.


BATMAN UMUT GAZETESİ: ROBOSKİ KATLİAMI TARİHTE KARA BİR LEKE OLARAK KALDI
Özgür Eğitim-Sen Batman Şube Başkanı Mustafa Sevinçer, Roboski katliamının tarihte kara bir leke olarak kaldığını ve yaşananların Roboski katliamının da bu coğrafyada tarih boyunca işlenen birçok katliam gibi unutturulmak istendiğini gösterdiğini kaydetti.


ABDULKERİM DEMİR BDH`NE MÜDÜR OLARAK ATANDI
Batman Bölge Devlet Hastanesi`nde daha önce \"Sivil Savunma Uzmanı\" olarak görev yapan Abdulkerim Demir, \"Hasta Hizmetleri ve Sağlık Otelciliği Müdürü\" olarak atandı.


BATMAN PUSULA GAZETESİ: ROBOSKİ HÜKÜMETİN SİCİL NOTUNDA EKSİ OLARAK YER ALACAK
Memur-Sen Batman Şube Başkanı M. Şafi Özperk, Roboski katliamın tarihte kara bir gün olarak kaldığını ve bu tür katliamların aydınlatılmamasının Hükümetin sicil notunda büyük bir eksi olarak yer alacağını söyledi.


BATMAN GAZETESİ: BATMAN KÖPRÜSÜNÜN DOLGUSU ÇÖKTÜ
Çay yatağında meydana gelen çökme sürüler için büyük tehlike oluşturdu. Baraj kapaklarının açılması ve son dönemlerde yağan aşırı yağmurdan dolayı Batman köprüsünün yaklaşım dolgusu çöktü, çay yatağında meydana gelen çökme sürüler için büyük tehlike oluşturdu.Aşırı yükselme nedeniyle değişen çay yatağı nedeniyle Batman-Bismil köprüsünün yaklaşım dolgusu çöktü.


YEŞİL KARTLI SAYISI 4 YILDA YÜZDE 27 AZALDI
2009 yılında 221.532 olan Yeşil kartlı sayısı, 2012`de 161.311`e düştü. Vali Yılmaz Arslan, Batmandaki Yeşil kartlı sayısının gün geçtikçe düştüğünü belirterek Sosyal Güvenlik kapsamında olan kişi sayısının aynı olduğunu, ancak Sigortalı sayısında önemli bir artış olduğunu bildirdi.


BATMAN POSTASI GAZETESİ: ROBOSKİ BOMBARDIMANI SİSTEMİN ONLARCA YILDIR YAPTIĞI CİNAYETLERDEN SADECE BİRİ
Roboski katliamının yıldönümü nedeniyle yazılı basın açıklaması yapan Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi, katliamın sorumluların sorunun bunca yıldır devam etmesine sebep olan silsile içindeki bütün devlet yetkililer olduğu belirtilerek, bombalamayı yapan devletin dışında Roboski ve Roboski gibi hadiseleri fırsat bilerek timsah gözyaşlarının ardından el ovuşturanlar olduğu ifade edildi.


TIRIN ALTINA GİRDİ!
Batman-Siirt Karayolu kıra dağı mevkiinde meydana gelen kazada bir kişi ölürken bir kişide yaralandı.


BATMAN DOĞUŞ GAZETESİ: ÜNİVERSİTE İŞ DÜNYASINA KAPI ARALADI
Batman Üniversitesi iş dünyasına kapılarını açtı. İş Dünya`sında Aranan Eleman Kim kitabıyla iş çevrelerinde tanınan Araştırmacı-Yazar ve aynı zamanda Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü olan Besim Eviz, Batman Üniversitesinde iş dünyasına yönelik konferans verdi.


BATMAN ÇAĞDAŞ GAZETESİ: HER KESİMDEN KATKI BEKLİYORUZ
Batman Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü`nün organize ettiği Batman tanıtım istişare toplantısına il yöneticileri, kamu kurum-kuruluş yöneticileri ve ilçe belediye başkanları eksiksiz katıldı. (Mehmet Sait Çelik -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir