• DOLAR 32.564
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2431.058
  • ...
Veliler ilk önce öğrencilerin davranış notlarına bakmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde 2019-2020 eğitim-öğretim yılında, 12 bin 600 öğrenci karne alarak tatile girdi. Karne dağıtma programına katılan Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Şikak, veliler karne notlarında ilk önce davranış notlarına bakılması gerektiğini söyledi.

Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Şikak, "2019-2020 eğitim ve öğretimin ilk yarıyıl tatiline girdik. 12 bin 600 öğrenci ve 850 personelimizle hayırlısıyla birinci dönemin sonuna geldik. İlk dönemimiz genel manada tüm öğretmenlerimizin, idarecilerimizin ve velilerimizin topyekûn çalışması mükemmel bir uyum ve işbirliği neticesinde güzel geçtiğini düşünüyoruz. Çocuklarımızdan şunu istiyoruz; 15 tatilde bol bol dinlensinler. Çünkü arayı bir tatil ve teneffüs gibi düşünmelerini istiyoruz. Özellikle 8 ve 12’nci sınıflarımızın kesinlikle tatil moduna girip ikinci döneme hazırlıksız bir şekilde yakalanmalarını istemiyoruz. Koçluk sistemi kapsamında öğrencilerimizle birebir ilgileniliyor. Bu sistemimizin aksamaması ve akamete uğramaması adına 15 tatili bol bol kitap okuyarak, konu eksikliklerini gidermelerini ve bol bol dinlemelerini tavsiye ediyoruz.  Velilerimizden tek isteğimiz karnelerin soluna değil, sağına bakmaları çünkü davranışları iyi olan öğrencilerimiz derslerinde de iyi olacaklardır. Kesinlikle çocuklarımızın üzerlerine çok fazla gitmemelerini istiyoruz." dedi

Şikak, "2019-2020 eğitim ve öğretim yılı boyunca yapmış olduğumuz çalışmaların en güzel şekilde meyve vermesini, neticede başarılı bir ilçe noktasında topyekûn bir çalışma azmi içerisinde devam etmemizi istiyoruz. Bu noktada öğrencilerimize başarılar ve iyi tatiller diliyorum. Velilerimizin de öğrencilerle birebir ilgilenme noktasında çaba sarf etmelerini istiyor ve hayırlı olmasını diliyoruz." diye konuştu.

Bedrettin Kem İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Bengisu Kavak yarıyıl tatili hakkında şöyle konuştu, "İlk dönemim güzel geçti. Derslerimiz kolaydı. Öğretmenlerimizi seviyoruz, derslerimizi de sevince tabi ki daha güzel oldu. Tatilde testlerimizi çözüp, ders çalışacağız ve kitap okuyacağız ve ayrıca gezip dinleneceğiz." dedi.

Zeynep Rana Anlı adlı öğrenci ise, "Tatilde ders çalışıp kitap okumayı düşünüyorum. Daha sonra tatile falan da gideceğiz. Derslerimiz de iyi geldi. İlk dönemimiz güzel geçti notlarım beklediğim gibi, çalıştığım için iyi geldi." ifadelerini kullandı. (Ramazan Şefkatlı-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir