• DOLAR 32.423
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2327.911
  • ...
Cuma hutbesinde İdlip’ye yaşanan insanlık dramına dikkat çekildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı yaşanan savaş nedeniyle zor durumda olan Suriye halkı için bir yardım kampanyası başlattı. Yardım kampanyasını Cuma hutbesinde cemaate hatırlatan imam hatipler, yardım talebinde bulundu.  

Bu kapsamda, Siirt Abdulhakim Sancak Camii'nde de Suriye halkı için başlatılan kampanyaya herkesin katkıda bulunması istendi.

Cuma hutbesini okuyan İmam Hatip Nevzat Erdabakoğlu, Suriye'nin İdlip kentinde iki ateş arasında kalmış çocuklara, kadınlara, yaşlılara, ilaçsız kalmış dermansız insanlara dikkat çekti. Suriye'de yaşananların bir insanlık trajedisi olduğu belirtilen Erdabakoğlu, Suriye halkının açlıktan, barınmadan susuzluğa kadar çok zor şartlarda olduğu hatırlattı.

Erdabakoğlu, İslam’ın yegâne hedefinin insanlığın dertlerini gidermek, insanı hak ve hakikat yoluna ulaştırmak olduğunu söyledi.

"Sevdiğini mallardan Allah yolunda sarf etmedikçe iyiliğe erişemezsiniz"

Erdabakoğlu, “Yüce dinimiz İslam, yardımlaşma, şefkat ve merhameti emreden, hayırlı işler yapmayı, düşkünlere yardım etmeyi sağlayan, her alanda insanlığın mutluluğu doğrultusunda bir dünya nizamı kuran, insanın meselelerini ilahi prensiplerle çözen bir dindir. İslam’ın yegâne hedefi insanlığın dertlerini gidermek, insanı hak ve hakikat yoluna ulaştırmaktır. Yüce Mevla’mız Hazreti Kur’an’da bizlere şöyle emreder: ‘sevdiğini mallardan Allah yolunda sarf etmedikçe iyiliğe erişemezsiniz. Her ne sarf ederseniz şüphesiz Allah onu bilir.’ Yardımlaşmayı gerçekleştirecek duygu, iman ruhudur. Yardımlaşmanın ruhuna erdirecek nur, Kur’an güneşidir, yardımlaşmayı yürütecek kuvvet İslam’ın filizidir.” dedi.

"Kardeşleriniz şu anda yiyecek bir ekmeğe muhtaç durumdalar"

Mü'min kardeşine yardım etmekle yüce Allah’ın rızasının kazanılacağına işaret eden Erdabakoğlu, “Resulallah (sallallahu aleyhi vesellem) şefaatini kazanacağını hepimiz çok iyi bilmeliyiz. Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi vesellemin bir hadisi şeriflerinde ‘her kim ki mümin kardeşinin bir sıkıntısını giderirse bunun karşılığında Cenabı Allah’ta kıyamet gününde onun sıkıntılarından birini giderir. Diyanet İşleri Başkanlı ile Türkiye Diyanet Vakfının ortaklaşa düzenlemiş olduğu bir yardım kampanyası var. 'Yolun İyilik Yolu Olsun' yardım kampanyasında Suriye’nin İdlip kentinde yaklaşın 500 bin Müslüman kardeşimiz yağan karın ve yağmurun altında çamur deryasında hayatlarını zorluklarla sürdürmektedirler. Orada ki mümin kardeşlerimiz, Resulullah’ın kardeşleri şu anda yiyecek bir ekmeğe, giyecek bir kazağa, içecek bir yudum suya muhtaç durumdalar.” ifadelerini kullandı

"Bugün üzerlerine bombalar yağdırılan mümin kardeşlerimize sahip çıkma günüdür"

Türkiye’nin bütün camilerinde sıkıntılar ve yokluk içerisinde bir hayat yaşamak zorunda kalan Suriyeli Müslümanlar için yardım kampanyası başlatıldığını hatırlatan Erdabakoğlu, sırf Müslüman oldukları için üzerlerine bombalar yağdırılan mü'min kardeşlerine sahip çıkma günü olduğunu söyledi.

Erdabakoğlu, “Oradaki kardeşlerimize kimsesiz olmadıklarını ortaya koyma günüdür. Bugün mümin kardeşlerimizi sahiplenmek suretiyle cennete yürüme, cennete talip olma günüdür. Bugün Allah’ın bize bahşettiği nimetleri oradaki mümin kardeşlerimizle paylaşma günüdür. Bugün hepimiz namazdan sonra oradaki mümin kardeşlerimize imkânlarımız ölçüsünde, en azından bir yemek yiyebilecekleri kadar yardımda bulunmaya gayret göstereceğiz. İmkânı daha iyi olan kardeşlerimiz, gıda, giyecek, ayakkabı, battaniyeleri İl Müftülüğümüzün Güres Caddesinde kurduğu yardım çadırına teslim edebilirler. Yardımlar ayrıca Ensar Camii Yatılı Kur’an kursu veya mahallenizde bulunan camilere de yardımlarınızı bırakabilirsiniz.” diye konuştu.

Maddi yardım yapmak isteyen vatandaşların il müftülüklerine veya cami görevlilerine yardımlarını teslim edebileceklerini ifade eden Erdabakoğlu, "Hepimiz şunu iyi bilmeliyiz ki İdlib’teki mümin kardeşlerimiz kan ağlamaktadırlar. Bizler sofraya otururken ve çeşit çeşit yemekler önümüzde dururken onlar kuru ekmeğe muhtaç durumdalar.” dedi. (Murat Orhan-İLKHA)  







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir