• DOLAR 32.332
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2284.813
  • ...
Ateşkese rağmen  göç etmeye devam ediyorlar?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye rejim güçlerinin İdlib'teki saldırıları devam ediyor. İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne yapılan saldırılar nedeniyle 2 günde yaklaşık 13 bin sivil daha Türkiye sınırı yakınına göç etmek zorunda kaldı.

Baas rejimi ateşkese rağmen Rusya'nın da desteğiyle Halep'in İdlib kentinin batısı ve güneyine saldırmaya devam ediyor. Son 2 günde yapılan bombardıman nedeniyle Han Asal, Kefer Naha ve Ayn Cara yerleşimlerinden yaklaşık 3 bin aileden oluşan 13 bin sivil daha göç etti.

Siviller, Türkiye sınırı hattı yakınındaki bölgelere sığınırken, bir kısmı da Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı Harekatı bölgelerine gidiyor.

Kentin güneydoğusundaki ilçelere savaş uçaklarıyla yapılan bombardıman nedeniyle her gün onlarca sivil hayatını kaybederken, yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, evlerini terk etmek zorunda kalan sivillerin sayısı 350 bini aştı.

Canlarını kurtarmak için yaşadıkları kenti terk etmek zorunda bırakılan ve Türkiye sınırına yakın olan bölgelere göç eden İdlibliler, araçlarına yükledikleri eşyalar ile birlikte hayata tutunmaya çalışıyor.

Havaların iyice soğuması üzerine bir yandan ısınma problemini gidermeye çalışan ve diğer yandan da yağmur sonrası çamur deryasına dönüşen yol ve çadırlar için çözüm bulmaya çalışan İdlibliler, ısınmak için battaniye, kışlık kıyafet, soba ve yakacak ihtiyaçları için yardım bekliyor. (İLKHA) 







Bu haberler de ilginizi çekebilir