• DOLAR 32.563
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2441.465
  • ...
İl Milli Eğitim Müdürü, öğrencilere karnelerini dağıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Vehbi Koç İlköğretim Okulunda öğrencilere karne dağıtım töreninde konuşan Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taşçıer, öğrencilerin yarıyıl tatili sürecinde bol bol okuma yapmaları gerektiğini belirterek, kendilerini yenileyip dinlenmiş bir şekilde dönmelerini istedi.

Taşçıer, zaman yönetimi ve teknolojik bağımlılığın çağımızın bir hastalığı haline geldiğine dikkat çekip öğrencilerimizin bu problemleri yaşamaması için temelden gerekli eğitimi almaları gerektiğini söyledi.

"İlimizde yaklaşık 500 bine yakın öğrencimiz karne heyecanı yaşadı"

Diyarbakır'da karne heyecanı yaşandığını belirten Doç. Dr. Feysel Taşçıer, "Bugün bilindiği üzere hem Diyarbakır ilimizde hem de tüm Türkiye'de karne heyecanı yaşanıyor. Bugün itibari ile yarıyıl tatilimiz başlıyor. Bakanlığımız tarafından bu yıl yapılan değişiklikle eğitim-öğretim dönemlerimizde mola-tatil sayımız 3'e çıktı. İlimizde yaklaşık 500 bine yakın öğrenci ve bin 900 okulumuzda karne heyecanı yaşanmakta. 25 bin öğretmenimizle de tatile giriyoruz." şeklinde konuştu.

Yarıyıl tatilini bir dinlenme süreci olacağına vurgu yapan Taşçıer, "Bu yarıyıl tatili velilerimiz, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz için bir dinlenme süreci olacak. Bu tatil sürecinde yenilenmiş bir şekilde okullarımıza geri döneceğiz. Bu süreçte zamanımızı okuyarak geçireceğiz. Okullarda gördüğünüz gibi kitaplar dağıtıyoruz. İl genelinde birinci dönemde çok sayıda kütüphane açtık. Çeşitli STEM merkezleri ve atölyeler kurduk. Çok sayıda projelerimiz var ve bunların sayısı daha da artacaktır. Ayrıca okumaya önem ve değer veren nesillerin artarak gelişmesi için 1 milyona yakın kitap bağışıyla yola çıktık." dedi.

 

"Okuduğunu anlama oranı konusunda ne yazık ki arzuladığımız seviyede değiliz"

Öğrencilerin okuduğunu anlayıp yorumlama noktasında zorluk yaşadıklarını belirten Taşçıer, "Okuduğunu anlama oranı konusunda ne yazık ki arzuladığımız seviyede değiliz. Çocuklarımız biliyorsunuz akademik sınavlarda soruları sadece okuyorlar. Bizler de son zamanlarda özellikle 8'inci ve 12'inci sınıflarda okuduğunu anlama ve yorumlama şeklinde soruları hazırlıyoruz. Bilindiği üzere çağımızda artık bilgiyi yorumlama ve bilgiyi üretme noktasında gelişimler görülüyor. Bütün bunların yolu bol bol okumaktan ve yorumlama yapmaktan geçiyor." şeklinde konuştu.

Teknolojik bağımlılığın bir hastalık olduğunu vurgulayan Taşçıer, "Çağımızda doğru düzgün zaman yönetimi yapılmaması adeta bir hastalık olmuş. Teknolojik bağımlılık ayrı bir hastalık halini almış. Bütün bunlar problem olmaya dönüşüyor. Biz çocuklarımızı bu noktada temelden geliştirip okumanın ne denli etkili olacağını ve katkı sağlayacağını aşılamaya çalışacağız." dedi.

Diyarbakır'da okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören 493 bin öğrencinin bugün başlayacak tatilleri 31 Ocak Cuma günü sona erecek. (Cihat Altun/Gıyasettin Tetik-İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir