• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Forbes Zayed’i yazdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Amerikan Forbes dergisi BAE’nin veliahd prensi Zayed’i ele aldı.

Zayed’in  Orta Doğu'da daha güçlü etkisine rağmen Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a (MBS) kıyasla daha az tanındığına dikkat çekilen makalede,Zayed için "tehlikeli ve dürüst olmayan biri" ifadesi kullanıldı

ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin Zayed’e müsamahalı davrandığı ifade edilen makalede .Zayed’in Yemen ve Libya gibi ülkelerde sonuçlarını kontrol edemediği çatışmalara sebebiyet verdiği vurgulandı.

Zayed’i yaşanan sorunların bir parçası olarak betimleyen dergi  "Muhammed Bin Zayed, İslami radikallik ile mücadele adı altında ülkesinin askeri ve finansal kaynaklarını bölgedeki demokratik eğilimli yapıları yıkmak için kullanan bir diktatördür." ifadelerine yer verildi.

Zayed’in Mısır darbesine ve Sisi’ye verdiği desteğe de değinilen makalede, Hafter’in silahlandırılmasındaki rolüne de dikkat çekildi.

Zayed’in ülke içinde özellikle muhaliflerine yönelik otoriter tavrını eleştiren Forbes Dergisi veliahd prensin aynı zamanda ülkedeki ABD, İngiltere ve diğer ülke vatandaşlarını da yakından izlettiği kaydedildi.

Makalede ayrıca, İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün konuya ilişkin raporlarına atıfta bulunulan makalede şu ifadelere yer verildi:

"Ülke içindeki muhalif isimlere yönelik uyguladığı keyfi tutuklamaların yanı sıra, zaman zaman zoraki adam kaçırma faaliyetlerinde de bulunan BAE, ayrıca Yemen'de savaş suçu işleyen Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun düzenlediği saldırıların önemli bir parçası. BAE yönetimi, aynı zamanda tutuklulara işkence yapmak ve ülkedeki göçmen işçileri suistimal edilmekle suçlanıyor."

ABD’de Zayed aleyhine bir tutumun gelişmemesinin nedenlerini masaya yatıran makale, bunun nedeninin lobi faaliyetleri olduğunu dile getirdi.

Derginin iddiasına göre Bin Zayed lobi faaliyetleri kapsamında sadece 2018'de Washington merkezli 20 lobi firmasına 20 milyon dolar ödeme yaptı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir