• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2299.224
  • ...
Siirt'te veli ve öğrencilerin karne heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Siirt'te de 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının ilk yarısını tamamlayan 92 bin öğrenci karne alarak, yarıyıl tatiline başlamış oldu. Çocukların karne sevincine ortak olmak isteyen aileler, çocuklarıyla birlikte okula geldiler.

Karnelerini alan öğrenciler büyük heyecan yaşarken, ailelerine karnelerini gösterme yarışına girdiler. Karne alan minik öğrenciler, karnelerinin iyi olmasından dolayı mutlu olduklarını söylediler.

Bugün karne almanın heyecanını yaşadığını belirten 3'ncü sınıf öğrencisi Gülsüm Orhan, "Ailem ve öğretmenim bu ders yılı içerisinde bana çok yardımcı oldu. Türkçe dersim iyi ama diğer derslerim de çok iyi. Bu nedenle gelecek ikinci dönemde daha fazla çalışarak Türkçe dersimi de çok iyi yapacağımı umuyorum." şeklinde konuştu

Derslerindeki başarısının anne ve babasının yardımcı olmasından kaynaklandığını bu nedenle onlara çok teşekkür ettiğini ifade eden Bünyamin Esmeray, takdir belgesi aldığı için çok mutlu olduğunu ve öğretmenini çok sevdiğini söyledi.

"Çocuklar yoruldular ve dinlenmeyi hak ettiler"

4-5 aylık bir maratonun sonucunda birinci dönemin bittiğini ve insanın rakamlarla ölçülemeyecek kadar değerli bir varlık olduğunu ifade eden Çevik Ersin Temek İlköğretim Okul Müdürü Rauf Mangal, çocuklara, öğretmenlerin verdiği etkinlikleri yapmalarını önerdi.

Mangal, "Bu maraton, çocukların almış olduğu karneye bakarak sonucun değerlendirilmesi, varsa eksikliklerini gidermeleri için velilerin, başarıyı fazla abartmadan bu başarının devamını sağlamaları ve var olan problemleri bulmaları için bu karneleri alıyorlar. Çocuklar yoruldular ve dinlenmeyi hak ettiler. İki haftalık bir süreç içerisinde dinlenecekler ama sadece dinlenmekle değil öğretmenlerin kendilerine verdiği etkinlikleri yapmalarını öneriyorum." dedi.

 

"Velinin desteği öğrencinin başarısını etkilemektedir"

Özellikle çocukların yarıyıl tatilinde kitap okumayı ihmal etmemeleri tavsiyesinde bulunan Mangal, günde en az yarım saat kitap okumaları durumunda çocukların anlama ve anlatım becerisinin gelişeceğine dikkat çekti.

Mangal, "Eski dönemlere nazaran velilerin çocuklarını önemsemeleri noktasında büyük bir gelişme var. Biz çevre okulu olmamıza rağmen velilerin sadece karne döneminde değil bütün bir dönem boyunca okula geliş gidişleri bizleri oldukça mutlu ediyor. Çünkü eğitim 3 ayaklı bir masa gibidir. Öğrenci, öğretmen ve veli. Eğer bunlardan bir ayak eksik olursa ayakta durulamaz. Bu nedenle velinin desteği öğrencinin başarısını etkilemektedir. Öğretmenle işbirliği çocuğun başarısını mutlaka arttıracaktır." diye konuştu.

Veli, öğretmen ve öğrenci iş birliği çocukların başarısında önemli

2019-2020 eğitim öğretim yılı inşallah çocuklarımız için hayırlı bir gelecek olacağını söyleyen öğrenci velisi Hacı Şen, "Şükürler olsun ki bu yıl çocuğumun ders notları çok iyi durumda. İnşallah daha da iyi olacaktır ama bizlerin de veli olarak öğretmenlere yardımcı olmamız gerekiyor. Veli, öğretmen ve öğrenci iş birliği yaptığında çocuklarımızı daha ileriye taşıyacağımızı düşünüyorum, bizler bugün çocuklarımızdan daha heyecanlıyız. Sanki karneyi çocuklarımız değil biz alıyoruz. Bütün ailelerden ricam çocuklarına sahip çıksınlar. Çocuklarımı okula gönderiyorum deyip ihmal etmesinler. Sürekli hocaları ile iletişim halinde olsunlar ki çocukları ileride daha iyi seviyelere gelebilsin." ifadelerini kullandı. (Murat Orhan-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir